reklama

Kysnutá bábovka

Pridal/a balalajka dňa 11. 02. 2018 - 05:11 - Recepty balalajka
Kysnutá bábovka, Koláče, recept, balalajka

balalajka


reklama

Neurazí. Nesklame. Ak hľadáte niečo na desiatu, raňajky v sladkom prevedení, bábovka je skvelý tip.

Ingrediencie
140 gramov práškový cukor
140 gramov maslo
1⁄2 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička citrónová kôra
1 čajová lyžička vanilkový cukor
25 gramov droždie
350 millilitrov mlieko
50 gramov hrozienka
500 gramov polohrubá múka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

V miske vymiešame zmäknuté maslo, cukor, vanilínový cukor, citrónovú kôru a soľ a prilejeme vykysnutý kvások, mlieko a a múku. Vypracujeme husté cesto - takmer také husté ako na buchty. Nakoniec pridáme hrozienka. Cesto dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a necháme kysnúť - cca hodinu.

Pred pečením ešte potrieme vrch roztopeným maslom. Pečieme asi hodinu. Necháme vychladnúť vo forme aspoň 15 minút a vyklopíme. Posypeme práškovým cukrom.

Doplňujúce poznámky

Bábovka je menej sladká oproti iným verziám, ktoré poznám. Sladkosť v nej robia hlavne hrozienka, takže kto má rád sladšie, prípadne chcete bábovku ko dezert, odporúčam poliať čokoládou.

Výnos
1 1,8 litrova forma
Celkový čas
2 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama