
balalajka
Neurazí. Nesklame. Ak hľadáte niečo na desiatu, raňajky v sladkom prevedení, bábovka je skvelý tip.
140 | gramov | práškový cukor |
140 | gramov | maslo |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | citrónová kôra |
1 | čajová lyžička | vanilkový cukor |
25 | gramov | droždie |
350 | millilitrov | mlieko |
50 | gramov | hrozienka |
500 | gramov | polohrubá múka |
V miske vymiešame zmäknuté maslo, cukor, vanilínový cukor, citrónovú kôru a soľ a prilejeme vykysnutý kvások, mlieko a a múku. Vypracujeme husté cesto - takmer také husté ako na buchty. Nakoniec pridáme hrozienka. Cesto dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a necháme kysnúť - cca hodinu.
Pred pečením ešte potrieme vrch roztopeným maslom. Pečieme asi hodinu. Necháme vychladnúť vo forme aspoň 15 minút a vyklopíme. Posypeme práškovým cukrom.
Bábovka je menej sladká oproti iným verziám, ktoré poznám. Sladkosť v nej robia hlavne hrozienka, takže kto má rád sladšie, prípadne chcete bábovku ko dezert, odporúčam poliať čokoládou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty