Kysnutá bábovka

Pridal/a balalajka

Neurazí. Nesklame. Ak hľadáte niečo na desiatu, raňajky v sladkom prevedení, bábovka je skvelý tip.

Kysnutá bábovka - recept
Porcie
1,8 litrova forma
ZdrojM.Martišová, F.Martiš: Recepty starej mamy
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
2 hod, 30 minút

Ingrediencie

140gramovpráškového cukru
140gramovmasla
1⁄2čajová lyžičkasoli
1čajová lyžičkacitrónovej kôry ( zo štvrtiny citróna)
1čajová lyžičkavanilkového cukru
25gramovdroždia
350millilitrovmlieka
50gramovhrozienka
500gramovpolohrubej múky

Inštrukcie

V miske vymiešame zmäknuté maslo, cukor, vanilínový cukor, citrónovú kôru a soľ a prilejeme vykysnutý kvások, mlieko a a múku. Vypracujeme husté cesto - takmer také husté ako na buchty. Nakoniec pridáme hrozienka. Cesto dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a necháme kysnúť - cca hodinu.

Pred pečením ešte potrieme vrch roztopeným maslom. Pečieme asi hodinu. Necháme vychladnúť vo forme aspoň 15 minút a vyklopíme. Posypeme práškovým cukrom.

Poznámky

Bábovka je menej sladká oproti iným verziám, ktoré poznám. Sladkosť v nej robia hlavne hrozienka, takže kto má rád sladšie, prípadne chcete bábovku ko dezert, odporúčam poliať čokoládou.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok