
Kamila | Maková bábovka
Podobnosť s koláčom "lenivá žena", je čisto náhodná. Keď ju milujete, nie je čo riešiť. Vďaka špaldovej múke je vhodná aj pri histamínovej intolerancii.
4 | kusov | vajce |
1 | hrnček | trstinový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
100 | gramov | maslo |
1 | hrnček | mak |
2 1⁄2 | hrnčeky | špaldová múka celozrnná |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | hrnček | mlieko |
1 hrnček = 250 ml
Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a prišľaháme maslo.
Na nižších otáčkach striedavo primiešame mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva a nemletý mak.
Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme pri teple cca 180°C cca 60 -65 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
V závere môžete prikryť vrchnú časť alobalom, ak by mala bábovka tendenciu z hora sa spieť.
Po vychladnutí môžeme poliať bielou, tmavou čokoládou, alebo len posypať práškovým cukrom.
Na rozdiel od koláča "lenivá žena", tu som použila menšiu šálku 250 ml a zopár menších úprav tu je.

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty