
Vlamonka | Rýchla hrnčeková bábovka
reklama
Výborná a rýchla bábovka
Ingrediencie
1 | hrnček | mletý mak |
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | hrnček | mlieko |
2 | hrnčeky | kryštálový cukor |
3 | kusov | vajce |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | hrnček | olej |
Postup
1 hrnček = 250 ml
Cesto nalejeme do vymastenej a pomúčenej bábovkovej formy. Kto to chce mať krajšie, tak si cesto rozdelí na polovice a do jednej zamieša mak, kakao alebo jahodový puding (všetko podľa chuti). Najprv si nalejeme do formy svetlé cesto a potom to ochutené a farebné.
Pečieme asi 45-50 minút pri 160 stupňoch. Po upečení a vychladnutí bábovku posypeme práškovým cukrom.
Výnos
16 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
reklama
reklama
Mak, mi nikdy nenapadlo dať do bábovky... Určite vyskúšam:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Bábovka s makom musí byť skvelá.