reklama

Makovo-marcipánová bábovka

Pridal/a anjeli dňa 18. 02. 2018 - 15:49 - Recepty anjeli
Makovo-marcipánová bábovka, Koláče, recept, anjeli

reklama

No keďže smotanovo oriešková bábovka  sa včera minula rýchlosťou svetla a chuť na sladké neprešla, "musela" som upiecť ešte jednu, aby som mala s čím čajík sŕkať. Táto je netradičná, ale zato výborná a sladká...

Ingrediencie
5 kusov vajce
200 gramov marcipán
200 gramov maslo
1 čajová lyžička vanilkový cukor
250 gramov polohrubá múka
100 gramov práškový cukor
5 polievkové lyžice pomarančový džús
1 balík prášok do pečiva
60 gramov mletý mak
  štipka soľ
Poleva:
100 gramov práškový cukor
2 polievkové lyžice pomarančový džús
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Marcipán vyšľaháme s práškovým cukrom  a pomarančovou šťavou  /3 PL/.

Pridáme maslo a šľaháme ďalej, pridáme žĺtka, vanilkový extrakt a aspoň dve minúty šľaháme dohladka.

Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do cesta. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh.

Z cesta odoberieme 1/3 a primiešame do nej mak a 2 PL pomarančovej šťavy. Formu na bábovku vymastíme a vysypeme. Bledé cesto nalejeme do formy, naň nalejeme makové cesto, pomocou vidličky jemne premiešame.

Pečieme na 170 °C, 45-50 minút. Necháme vychladnúť a vyklopíme. Hotovú bábovku polejeme polevou, ktorú pripravíme zmiešaním práškového cukru a pomarančovej šťavy.

Doplňujúce obrázky
Makovo-marcipánová bábovka, Koláče, recept, anjeli, 1
Makovo-marcipánová bábovka, Koláče, recept, anjeli, 2
Výnos
15 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama