
No keďže smotanovo oriešková bábovka sa včera minula rýchlosťou svetla a chuť na sladké neprešla, "musela" som upiecť ešte jednu, aby som mala s čím čajík sŕkať. Táto je netradičná, ale zato výborná a sladká...
5 | kusov | vajce |
200 | gramov | marcipán |
200 | gramov | maslo |
1 | čajová lyžička | vanilkový cukor |
250 | gramov | polohrubá múka |
100 | gramov | práškový cukor |
5 | polievkové lyžice | pomarančový džús |
1 | balík | prášok do pečiva |
60 | gramov | mletý mak |
štipka | soľ | |
Poleva: | ||
100 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | pomarančový džús |
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Marcipán vyšľaháme s práškovým cukrom a pomarančovou šťavou /3 PL/.
Pridáme maslo a šľaháme ďalej, pridáme žĺtka, vanilkový extrakt a aspoň dve minúty šľaháme dohladka.
Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do cesta. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh.
Z cesta odoberieme 1/3 a primiešame do nej mak a 2 PL pomarančovej šťavy. Formu na bábovku vymastíme a vysypeme. Bledé cesto nalejeme do formy, naň nalejeme makové cesto, pomocou vidličky jemne premiešame.
Pečieme na 170 °C, 45-50 minút. Necháme vychladnúť a vyklopíme. Hotovú bábovku polejeme polevou, ktorú pripravíme zmiešaním práškového cukru a pomarančovej šťavy.


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty