reklama

Medová torta a la Marlenka

Pridal/a besty dňa 28. 03. 2008 - 11:24 - Recepty besty
obrázok k receptu

reklama

Torta, ktorá u nas doma jednoznačne vyhráva.

Ingrediencie
Cesto:
250 gramov kryštálový cukor
2 polievkové lyžice med
70 gramov Hera
2 čajové lyžičky sóda bikarbóna
3 kusov vajce
700 gramov polohrubá múka
Krém:
250 gramov kryštálový cukor
400 gramov kyslá smotana
1 vanilkový cukor
Ostatné:
  vlašské orechy
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

250gr. kryštaloveho cukru, med a Heru dame do kovovej misky a za staleho miešania pomaly zohrievame na sporaku. 

Keď sa cukor roztopi a masa sa spoji pridame sodu bykarbonu, premiešame (objem sa zvetši asi 2x) a odstavime zo sporaka.

Do ešte teplej masy mixerom vmiešame vajcia, po jednom a opatrne aby sa neuvarili!

Potom vmiešeme múku podla potreby (cesto musi byť tuhe a elasticke ). Rozdelime na 6 dielov.

Na papieri na pečenie rozvaľkame 6 platov podľa nejakej gulatej formy (ja použivam pokrievku od hrnca asi 26cm). Platy po jednom upečieme.

Odporučam vopred pripraviť všetky platy, peču sa velmi rychlo cca4-5min. a treba s každeho ihneď stiahnuť papier a orezať podla šablony (pokrievky).

Odrezky nechame vychladnuť a rozdrvime valčekom.

Pripravime krem: kyslu smotanu, kryštalovy a vanilkovy cukor šlahame v mixere kym sa cukor nerozpusti a nevznikne tekuty krem.

Na veľky tanier uložime upečeny plat polejeme kremom a posypeme drvenymi odrezkami, môžeme pridať aj drvene vlašske orechy(nie mlete) a prikryjeme ďalšym platom. Tak pokračujeme až do vrchu.

Hotovu tortu nechame odstať min. 2-3 hodiny a najlepšie cez noc.

Doplňujúce poznámky

Je trochu pracnejšia ale naozaj stoji za tu námahu!(y) (sun)

Výnos
16 Porcie
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

svetlana (bez overenia), Ne, 30. 03. 2008 - 13:05

Ja mam podobny recept, aj ked krem dost odlisny:
--------------------
1 slahacka, 2 dcl mlieka, 1 A POL SMOTANOVY PUDIG, 15 dkg masla, 12 dkg praskovy cukor. Z mlieka a smotany uvarit klasicky pudig, vyšlahať maslo s cukrom, do toho vychladnuty puding. Ochutit 2 lyzicami karameloveho Salka alebo orechami.
---------------------

Teraz som jedla na SK cesky original, moj vytvor je vzdy "tucnejsi" , ale chuti nam viac Úsmev
Marlenku robime zriedka, ale ked uz, je to fakt bomba! Naviac sa to vyborne pecie, platy drzia tvar, vyborne sa rozvalkavaju, .... Áno

bettty, Pi, 16. 05. 2008 - 13:00

Ja som robila marlenku kde sa salko varilo 3 hodiny. Ináč je to riadna prplačka no stojí to zato.Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

fidorka, Št, 05. 11. 2009 - 12:14

ja tiež robievam krém zo salka,karamelového pudingu a masla.Ale takáto domáca to je už PANI MARLENKA,s tou kupovanou nemá nič spoločné Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama