
melisa | Mramorový koláč s ríbezľami
Chutný koláčik, vhodný na nedeľné popoludnie
Ingrediencie
3 | kusov | vajce |
1 | hrnček | cukor krupica |
1 | hrnček | mlieko |
1⁄2 | hrnček | rastlinný olej |
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
citrónová kôra | ||
3 | polievkové lyžice | holandské kakao |
100 | gramov | čokoláda |
ríbezle | ||
Dokončenie: | ||
práškový cukor | ||
vanilkový cukor |
Postup
1 hrnček = 300 ml
V nádobe vyšľaháme elektrickým šľahačom vajíčka s cukrom do peny, striedavo pridáme olej, mlieko, strúhanú citrónovú kôru a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Polovicu cesta rozotrieme na hlboký plech a do druhej polovice primiešame kakao, ktorú nalejeme na svetlé cesto. Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a posypeme po celom povrchu podľa chuti. Ovocie môžeme použiť podľa sezóny a chuti. Môže byť aj kompót. Čokoládu posekáme na malé kúsky a posypeme cesto.
Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 30-35 minút alebo podľa potreby. Po miernom vychladnutí posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Pokrájame na kocky.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.