reklama

Mramorový koláč s ríbezľami

Pridal/a melisa dňa 15. 07. 2021 - 14:12 - Recepty melisa

reklama

Chutný koláčik, vhodný na nedeľné popoludnieSlnko

Mramorový koláč s ríbezľami
Ingrediencie
3 kusov vajce
1 hrnček cukor krupica
1 hrnček mlieko
1⁄2 hrnček rastlinný olej
2 hrnčeky polohrubá múka
1 kus prášok do pečiva
  citrónová kôra
3 polievkové lyžice holandské kakao
100 gramov čokoláda
  ríbezle
Dokončenie:
  práškový cukor
  vanilkový cukor
Postup

1 hrnček = 300 ml

V nádobe vyšľaháme elektrickým šľahačom vajíčka s cukrom do peny, striedavo pridáme olej, mlieko, strúhanú citrónovú kôru a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Polovicu cesta rozotrieme na hlboký plech a do druhej polovice primiešame kakao, ktorú nalejeme na svetlé cesto. Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a posypeme po celom povrchu podľa chuti. Ovocie môžeme použiť podľa sezóny a chuti. Môže byť aj kompót. Čokoládu posekáme na malé kúsky a posypeme cesto.

Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 30-35 minút alebo podľa potreby. Po miernom vychladnutí posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Pokrájame na kocky.

Dobrú chuť!

Výnos
20 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama