
Kamila | Šťavnatý makovo-slivkový koláčik
Recept na výborný jednoduchý osviežujúci koláčik. Ešte má rezervy ale chutil božsky.
2 | hrnčeky | bezlepková múka |
2 | kusov | vajce |
3⁄4 | hrnček | trstinový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | hrnček | mlieko |
1⁄2 | hrnček | rastlinný olej |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
1 | hrnček | mak |
1⁄2 | kilogram | slivky |
Ak nepotrebujete bezlepkovú verziu koláča, použite klasickú hladkú múku.
Najprv som vyšľahala vajíčka s cukrom, prišľahala olej a potom na striedačku primiešala múku s mliekom. Nakoniec som pridala zomletý mak, ale podľa mňa môže ísť aj nemletý.
Nabudúce skúsim, bez šľahania vajíčok, len všetko ručne vymiešať. Možno bude cesto hustejšie a slivky ostanú navrchu, alebo ich stačí len zdola obaliť v múke. Koláčik bol božský aj tak.
Cesto vylejeme na vymastenú a múkou vysypanú hranatú formu o rozmere cca 20x30 cm. Navrch poukladáme odkôstkované slivky - polovice alebo osminy. Pre veľký plech treba navýšiť dávku asi na dvojnásobok. Pečieme pri teplote cca 190°C cca 40 min, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty