reklama

Šťavnatý makovo-slivkový koláčik

Pridal/a Kamila dňa 12. 08. 2015 - 12:55 - Recepty Kamila
Šťavnatý makovo-slivkový koláčik, Koláče, recept, Kamila

Kamila | Šťavnatý makovo-slivkový koláčik


reklama

Recept na výborný jednoduchý osviežujúci koláčik. Ešte má rezervy ale chutil božsky.

Ingrediencie
2 hrnčeky bezlepková múka
2 kusov vajce
3⁄4 hrnček trstinový cukor
1 kus vanilkový cukor
1 hrnček mlieko
1⁄2 hrnček rastlinný olej
1⁄2 balík prášok do pečiva
1 hrnček mak
1⁄2 kilogram slivky
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ak nepotrebujete bezlepkovú verziu koláča, použite klasickú hladkú múku.

Najprv som vyšľahala vajíčka s cukrom, prišľahala olej a potom na striedačku primiešala múku s mliekom. Nakoniec som pridala zomletý mak, ale podľa mňa môže ísť aj nemletý.

Nabudúce skúsim, bez šľahania vajíčok, len všetko ručne vymiešať. Možno bude cesto hustejšie a slivky ostanú navrchu, alebo ich stačí len zdola obaliť v múke. Koláčik bol božský aj tak.

Cesto vylejeme na vymastenú a múkou vysypanú hranatú formu o rozmere cca 20x30 cm.  Navrch poukladáme odkôstkované slivky - polovice alebo osminy. Pre veľký plech treba navýšiť dávku asi na dvojnásobok. Pečieme pri teplote cca 190°C cca 40 min, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Doplňujúce obrázky
Šťavnatý makovo-slivkový koláčik, Koláče, recept, Kamila, 1

Kamila

Šťavnatý makovo-slivkový koláčik, Koláče, recept, Kamila, 2

Kamila

Šťavnatý makovo-slivkový koláčik, Koláče, recept, Kamila, 3

Kamila

Šťavnatý makovo-slivkový koláčik, Koláče, recept, Kamila, 4

Kamila

Šťavnatý makovo-slivkový koláčik, Koláče, recept, Kamila, 5

Kamila

Šťavnatý makovo-slivkový koláčik, Koláče, recept, Kamila, 6

Kamila

Výnos
1 plech 20x30 cm
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama