Popis
Prekvapivá a veľmi chutná kombinácia

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
2 | kusy | vajicka |
100 | gramov | trstinového cukru |
1 | kus | vanilkový cukor |
75 | gramov | kokosového alebo ratslinného oleja |
1 | kus | kyslá smotana |
1 | čajová lyžička | prášku do pečiva |
1 | čajová lyžička | sódy bikarbóny |
1 | čajová lyžička | škorice, alebo škoricového cukru |
200 | gramov | polohrubej múky (použila som tmavú bezlepkové, kludne môžete dať aj celozrnú, len ju treba zamiečať ručne) |
2 | polievkové lyžice | maku |
300 | gramov | sliviek |
Inštrukcie
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame olej a potom kyslú smotanu. Zvyšné suché ingrediencie zmiešame v miske a primiešame k hmote. Pri bezlepkovej múke som mak dala až na záver a múku s cestom ešte trochu prešľahala. Na záver pridáme k cestu umyté, odkôstkované a na menšie kúsky nakrájané slivky. Cestom plníme košíčky na muffiny alebo vymastenú formu na muffiny do cca 3/4. Pečieme pri teplote 180°C cca 30 minút.
Postup:









- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
vyzerá to výborne, ďakujem
ten mak vyzerá ako nepomletý, dobre vidím či sa mýlim?
áno mak je nemletý.