
Do koláča nemusí byť len cuketa alebo hokaido, dá sa použiť aj iný druh tekvice a so správnou príchuťou tu máme šťavnatý jesenný koláčik.
Ingrediencie
1 | kus | tekvica maslová |
2 | kusov | vajce |
120 | gramov | maslo |
100 | gramov | práškový cukor |
120 | gramov | mleté mandle |
120 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
1 1⁄2 | kusov | pomaranč |
100 | gramov | práškový cukor |
Postup
Tekvicu očistím, nakrájam na kocky a dám na paru, dusím asi 30 min. Rozmixujem a nechám vychladnúť. Maslo vyšľahám s cukrom do peny, pridám vajíčka, polovicu mandlí a dobre vyšľahám.
Potom príde na rad pyré z tekvice, ktoré pridávam striedavo so zvyškom mandlí a múky s práškom do pečiva. Na záver vmiešam šťavu z 1 pomaranča a nastrúhanú kôru z polovičky.
Cesto vylejem na vymastený plech alebo vystlaný papierom - ja som piekla na plechu rozmerov 32 x 23 cm a môže sa aj v okrúhlej.
Pečiem vo vyhriatej rúre na 170 st. asi 40 min. Koláč polejem pomarančovou polevou - vymiešam šťavu z pol pomaranča a práškový cukor na hladkú hmotu a kvapkou oleja (aby nepraskala).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule