
jednoduchý, svieži, letný koláčik...
Ingrediencie
80 | gramov | kryštálový cukor |
150 | gramov | Hera |
300 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | vajce |
750 | gramov | tvaroh |
4 | kusov | vajce |
180 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | citrón |
80 | gramov | Hera |
1 | kus | Zlatý klas |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
250 | gramov | egreše |
Postup
Na cesto si zmiešame múku, 80g kryštálového cukru, 150g Hery a jedno vajce. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
Tortovú formu alebo formu na koláč vymastíme olejom, vysypeme múkou a cesto vyvaľkáme tak, aby sme ním vyložili aj boky formy.
Pripravíme si plnku: Oddelíme si žĺtky od bielkov, bielky vyšľaháme dotuha... tvaroh /ja som použila dva odtučnené a jeden polotučný/, kryštálový cukor /180g/ a žĺtky vyšľaháme, pridáme nastrúhanú kôru z dobre umytého citróna a citrónovú šťavu, rozpustenú Heru a pudingový prášok alebo Zlatý klas a kypriaci prášok... prešľaháme. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
NAvrch poukladáme /alebo len rozsypeme/ umyté, osušené a odstopkované egreše. Pečieme na 175 °C, 40 minút. Necháme dobre vychladnúť. Kto chce, môže povrch posypať práškovým cukrom /nám sa zdal sladký dosť/.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.