
sladučké a pikantné keksíky
4 | kusov | žĺtok |
2 | kusov | vajce |
1 | polievková lyžica | zázvor |
350 | gramov | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | Salajka |
400 | gramov | hladká múka |
Vajíčka vymiešame s cukrom a žĺtkami, pridáme mletý zázvor a múky zmiešanú so salajkou. Povykrajované s formičkou zázvorníky poukladáme na plech spodnou časťou cesta nahor. Takto pripravené plechy necháme 24 hodín odstáť a potom pečieme jemne do ružova.
Tieto zázvorníky sú tvrdé.Ja do nich pridávam viac zázvoru,aby boli jemne štiplavé.Počas pečenia treba dať pozor pri nazeraní do rúry,salajka sa vyparuje a spôsobuje dusenie.
Je to kypridlo,a strášne smrdí.Radím nečuchať.Kedysi to babky volali aj jelenia soľ.Býva dostať v potravinách a je to balené skoro ako prášok do pečiva.
A čo je salikali?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tieto isté robieva aj moja teta,recept má od svojej mamy,včera mi doniesla recept,preto si to ešte pamätám
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj a nezmeknú?to tie zazvorníky maju byt tvrdé?Robila som tie od fidorky a čakam kedy zmeknú.A čo na vrch?čokolada može byt?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak sprav tieto,tie sú mäkké:
http://www.nanicmama.sk/kolace/zazvorniky-c1
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Čo je to tá salajka, salikali?