reklama

Zázvorníky

Pridal/a Aja1 dňa 14. 12. 2008 - 13:54 - Recepty Aja1
obrázok k receptu

reklama

sladučké a pikantné keksíky

Ingrediencie
4 kusov žĺtok
2 kusov vajce
1 polievková lyžica zázvor
350 gramov práškový cukor
1 čajová lyžička Salajka
400 gramov hladká múka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Vajíčka vymiešame s cukrom a žĺtkami, pridáme mletý zázvor a múky zmiešanú so salajkou. Povykrajované s formičkou zázvorníky poukladáme na plech spodnou časťou cesta nahor. Takto pripravené plechy necháme 24 hodín odstáť a potom pečieme jemne do ružova.

Doplňujúce poznámky

Tieto zázvorníky sú tvrdé.Ja do nich pridávam viac zázvoru,aby boli jemne štiplavé.Počas pečenia treba dať pozor pri nazeraní do rúry,salajka sa vyparuje a spôsobuje dusenie.

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Gitka S, Ne, 14. 12. 2008 - 20:51

Čo je to tá salajka, salikali?Prekvapenie

Aja1, Po, 15. 12. 2008 - 07:40

Je to kypridlo,a strášne smrdí.Radím nečuchať.Kedysi to babky volali aj jelenia soľ.Býva dostať v potravinách a je to balené skoro ako prášok do pečiva.
A čo je salikali?

fidorka, Po, 21. 12. 2009 - 13:49

presne tieto isté robieva aj moja teta,recept má od svojej mamy,včera mi doniesla recept,preto si to ešte pamätám Slnko

blancagon, Po, 21. 12. 2009 - 13:52

ahoj a nezmeknú?to tie zazvorníky maju byt tvrdé?Robila som tie od fidorky a čakam kedy zmeknú.A čo na vrch?čokolada može byt?

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama