
Už od detstva si pamätám, ako mi babka k obľúbenému pečenému kuriatku odkrojila aj kus plnky, "nádievku". Piekla sa spolu s kuriatkom a to buď sa pred pečením do kuriatka natlačila alebo sa nabok plechu uložila. Zvyčajne ju moja babka pripravila zo zbytkov mäska, namočených rožkov a rôznych korenín a bola vždy super. Ja som šla svojou cestou a kuriatko schovala pod túto "plnku":..
1 | kus | kurča |
500 | gramov | mleté mäso |
2 | kusov | staršie pečivo |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
2 | kusov | vajce |
trocha | olej | |
štipka | soľ | |
1 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
Kura, umyjeme, nakrájame na malé kúsky /môžeme stiahnúť aj z kože/, osolíme a posypeme mletou červenou paprikou, poukladáme na plech alebo do jenskej misy...
Rožky namočíme do vody, vyžmýkame, zomelieme spolu s cibuľou a cesnakom a pridáme k mletému mäsu. pridáme k tomu aj vajíčka, osolíme, pridáme trochu vegety a dobre premiešame.
Touto plnkou úplne prikryjeme pripravené kuriatko, šupneme do rúry a pečieme na 180 °C, 1 hodinku.
Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou... Kuriatko zostane krásne šťavnaté, mäkučké a bude sa oddeľovať od kosti.

Toto môže byť ozaj skvelé.