reklama

Mäkké kuracie mäsko

Pridal/a havranka dňa 31. 10. 2009 - 11:07 - Recepty havranka
obrázok k receptu

reklama

Kuracia rýchlovka - ale zaručene lahodná

Ingrediencie
1 balík kuracie rezne
2 čajové lyžičky Solamyl
1 kus vajce
  sójová omáčka
  ananás
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kuracie rezne nakrájame na malé kúsky - rezance alebo kocky.

V miske zmiešame 1 vajce, 2 ČL solamylu a sójovú omáčku (nemám presne odmeranú, dáme napríklad 2 polievkové lyžice, zamiešame). Pridáme do misky nakrájané kuracie mäsko a poriadne premiešame. Ak sa nám zdá málo omáčky, pokojne trošku dolejeme sójovej omáčky.

Ak máme viac mäsa, tak zdvojnásobíme ingrediencie na omáčku. Mäso necháme stáť v omáčke - čím viac, tým lepšie, ale pokojne stačí aj 15 minút, koľko máme času...

Rozohrejeme na panvici olej - rastlinný alebo olivový a opražíme mäsko z oboch strán do zlatista. Jednotlivé kúsky sa nám spoja, ale oddelíme ich vareškou. Keď je mäsko upražené, pridáme k nemu na malé kúsky nakrájaný ananás a ešte chvíľu spolu popražíme.

Podávame napríklad s ryžou. Ale pokojne môžeme pridávať namiesto ananásu suroviny, ktoré máme doma, alebo na aké máme chuť - napríklad brokolicu, mrazenú zeleninu, a pod. Mäsko bude veľmi mäkučké a chutné.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama