
Kuracia rýchlovka - ale zaručene lahodná
1 | balík | kuracie rezne |
2 | čajové lyžičky | Solamyl |
1 | kus | vajce |
sójová omáčka | ||
ananás |
Kuracie rezne nakrájame na malé kúsky - rezance alebo kocky.
V miske zmiešame 1 vajce, 2 ČL solamylu a sójovú omáčku (nemám presne odmeranú, dáme napríklad 2 polievkové lyžice, zamiešame). Pridáme do misky nakrájané kuracie mäsko a poriadne premiešame. Ak sa nám zdá málo omáčky, pokojne trošku dolejeme sójovej omáčky.
Ak máme viac mäsa, tak zdvojnásobíme ingrediencie na omáčku. Mäso necháme stáť v omáčke - čím viac, tým lepšie, ale pokojne stačí aj 15 minút, koľko máme času...
Rozohrejeme na panvici olej - rastlinný alebo olivový a opražíme mäsko z oboch strán do zlatista. Jednotlivé kúsky sa nám spoja, ale oddelíme ich vareškou. Keď je mäsko upražené, pridáme k nemu na malé kúsky nakrájaný ananás a ešte chvíľu spolu popražíme.
Podávame napríklad s ryžou. Ale pokojne môžeme pridávať namiesto ananásu suroviny, ktoré máme doma, alebo na aké máme chuť - napríklad brokolicu, mrazenú zeleninu, a pod. Mäsko bude veľmi mäkučké a chutné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty