reklama

Medvedie tlapky

Pridal/a suzan dňa 15. 12. 2006 - 13:09 - Recepty suzan
obrázok k receptu

reklama

Medvetie tlapky sú koláče pri ktorých sa vrátite do detských čias, keď ste si vyplňovali formičky s vlhkým pieskom , vyklepávali a tvorili rôzne tortičky a pod.

Ingrediencie
37 dekagramov hladká múka špeciál
25 dekagramov Hera
20 dekagramov práškový cukor
15 dekagramov orechy
7 čajové lyžičky kakao
  štipka škorica
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Múku, cukor preosejeme cez sito, maslo postrúhame, orechy zomelieme.

Všetky suroviny spolu spracujeme a cesto necháme odpočinúť - aspoň dve hodiny v chlade.

Pripravíme si formičky, dôležité je, aby boli približne jednej hrúbky.

Formičky vymastíme bravčovou masťou a posypeme hrubou múkou.

Cesto plníme do formičiek, tak aby sme vytvorili priehlbinku, dobre postláčame prstami.

Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri 160 °C.

Po vytiahnutí necháme trochu vychladnúť a vyklepeme.

Teplé, nie vrelé obalíme v práškovom cukre v ktorom sme pomiešali vanilkový cukor.

Ja najradšej robím medvedie tlapy. To sú formičky, ktoré pripomínajú tvar medvedej tlapy a zmestí sa do nich veľa cesta. Ale rada robím aj ryby, mikulášov a iné formičky. Robievam každý rok dve dávky. Kakaa si môžete pridať podľa chuti.

Výnos
50 Porcie
Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

rosoluna, Pi, 15. 12. 2006 - 15:15

Ďakujem za klasikuÚsmev

Gitka S, Pi, 15. 12. 2006 - 20:30

Suzan a určite sa vyklopia, mne sa stáva, že niektoré sa vyklapajú horšie.

suzan, Pi, 15. 12. 2006 - 22:19

Áno Gitka vyklopia,len ich musíš dobre vymastiť a posypať hrubou múkou.Ja som tento raz slabo posypala múkou a tak som ich vyklepávala o radiator,ale nepolámali sa.Veľký úsmev

ĽubkaB, Ut, 19. 12. 2006 - 13:24

Žienky, mastiť a posýpať múkou?
To NIE!!!!PrekvapeniePrekvapeniePrekvapenie
Dám Vám recept, ktorý budete zbožňovať!Veľký úsmev

42 dkg hladkej múky
27 dkg tuku (tento rok som dala palmarín)
12 dkg práškov. cukru
2 dkg kakaa
9 dkg orechov

Robila som z 2 dávok a ani JEDEN sa neprilepil! Je to super recept, mám ho od svokry, pečiem ho od svadby a naozaj sa NELEPIA! Treba len dodržať váhy.Mrkám
Samozrejme upečené obaliť v práškovom a vanilkovom cukre.

Vyskúšajte a o rok už budete piecť len tieto.

suzan, Ut, 19. 12. 2006 - 16:06

Ľubi a to vôbec nenatieraš fomičky ? Nechce sa mi veriť,ale vyskúšam.

ĽubkaB, St, 20. 12. 2006 - 10:32

Nenatieram, vyskúšaj, neobanuješ!Mrkám
Ani ja som neverila, kým som neskúsila.
Predtým som s maminkou natierala, vyklepkávala ako divá, proste sme sa natrápili. Teraz to ide ako po masle, stačí malé dienko na ktoré trochu klepnem a koláčik je von. Znova naplním tú istu neumytú furmičku (keďže pečiem z 2 dávok, otočím furmičky 2-3x).

Suzi,daj vedieť, ako sa ti robilo.Mrkám

suzan, Št, 21. 12. 2006 - 21:19

O.K.,ale až na budúci rok.Úsmev

Gitka S, Št, 28. 12. 2006 - 18:21

No ja som robila toho roku medvedie tlapky ten istý recept čo po iné roky a čuduj sa svete vypadávali , že som nemusela ani klopkať.A to tiež nemastím formičky, tak neviem, čím som si to zaslúžila.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama