Čokoládové hot cross buns

Popis

Hot cross buns - snažila som sa to preložiť, neexistuje Úsmev. Je to druh sladkého veľkonočného pečiva typický pre Veľkú Britániu, ale aj pre Írsko, rôzne časti Ameriky, Kanadu, a mnohé kedysi kolónie Anglicka.

Sú plné sladkých hrozienok a špeciálneho korenia ... teda až na tieto Úsmev ... tieto sú s čokoládou.

Čokoládové hot cross buns - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojwww.sugarsaltmagic.com
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

57gramovmasla
300milligramovmlieko
100gramovkryštálový cukor
7gramovinstantné droždie
520gramovhladkej múky
35gramovkakaa
2čajové lyžičkyskorica
1⁄2čajová lyžičkanové korenie
1kusvajce
1čajová lyžičkavanilková esencia
200gramovčokoládové čipsy

Inštrukcie

Pripravíme si cesto.

Rozpustíme

  • 57gr masla

Pridáme

  • 300ml mlieka
  • 100gr kryštálového cukru
  • 7gr instantného droždia
  • 520gr hladkej múky
  • 35gr kakaa
  • 2 čajové lyžičky škorice
  • 1/2 čajovej lyžičky nového korenia
  • 1 dobre rozšľahané vajce
  • 1 čajová lyžička vanilkovej esencie

Všetky prísady poriadne premiesiť v mise. Cesto bude dosť lepivé. Aj som skúsila dať na dosku a prehniesť v rukách ... no tak som si prirobila robotu Veľký úsmev. Necháme 2 hodiny odstáť a rásť na teplom mieste v prikrytej nádobe.

Tak a teraz oceníme tú riedku masu, lebo pridáme

* 200gr čokoládových čipsov alebo nadrobno nasekanej čokolády (kupujem čipsy zvyčajne, ale tentokrát som to neodhadla. Tak som si dopomáhala čokoládou. Ono to malo oboje svoje čaro. Lebo čipsy sú urobené tak, aby neboli až tak hrrr tekuté, kým kvalitná čokoláda za horúca sa leje. Spolu to dalo veľmi zaujímavý efekt, ktorý mňa bavil. Mrkám)

Urobíme 12 guličiek - žemličiek - buchiet, dáme na vymazaný plech, či pekáč ( ja som just urobila 9, lebo 12 som ich tam nenarvala). A znovu necháme kysnúť. Teraz len hodinu.

Predhrejeme rúru na 180 stupňov.

Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom (zabudla som) a urobíme na ne krížik zo zmesi:

  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 1 polievková lyžica múky
  • 50ml vody

A dáme piecť na 20-25 minút. Ak spravíte buchiet či žemlí len 9 ako ja - tak to prirátajte k dobe pečenia ešte 10 minút.

Aha - zostane vám tá zmes, čo sa ňou robil krížik. Prosím Vás - nejedzte to. Fakt je to hnusné, aj keď to vyzerá ako horúca čokoláda. Ak to chcete zjesť, dajte si tam aspoň cukor Veľký úsmev. Ale radšej to spláchnite, alebo urobte polovičnú dávku ako je napísané, lebo buchty budú 1-2 a sú fantastické!!!

Poznámky

JO! A základ týchto buchiet - koláčov či čo sme to upiekli je, že to treba jesť teplé - preto sú HOT. Kľudne dajte do zamraziť (treba pred zamrazením oddeliť každú zvlášť, ak budete chcieť vyťahovať po jednej) a potom podľa potreby zohrejte v rúre či mikrovlnnej rúre.

Sú fantastické!

A tá rozpúšťajúca sa čokoláda .... PohodaPohodaPohoda

Idem ja veru pozrieť sú základnú verziu s hrozienkami ešte - to musí byť tiež dobré Hambím sa

Postup: 

Čokoládové hot cross buns - recept postup 1
Čokoládové hot cross buns - recept postup 2
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Vyzerá to celkom dobre Áno, len to dlhé čakanie na výsledok ale to robí sušené droždie, tomu treba trochu viac času kým sa rozbehne.

... a schuti som sa zasmiala Veľký úsmev... matematika nepustí ani pri varení Chichocem sa...vraj 12 ich tam nenarvem , 9 áno a spotrebovala si to isté množstvo cesta Váľam sa od smiechu po podlahe, nie je to len o tom, že si robila väčšie a nie menšie buchtičky Mrkám Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

Toto by inak zaujímalo aj mňa, prečo Američania nepoužívajú čerstvé droždie. Aj Nemci, čo som pozerala recepty. Čo recept to instant yest. Zvláštne. Mne tie časy enormne zas vyhovujú - zamiešam, nechám kysnúť, pustím práčku a už ma doma neni Váľam sa od smiechu po podlahe. Vrátim sa z bicykla či venčenia Zet a walla - môžem pokračovať. Alebo keď sa niekto spýta - však ja pečiem a periem vlastne - ja vôôôbec sa neflákam po vonku Chichocem sa

Tie kusy - tá forma je dosť vysoká - nahnala som to cesto do výšky Mrkám.

Máš to Ty dobre vymyslené ako zastierací manéver na "flákanie" Veľký úsmev, ale máš recht. To čerstvé droždie nepoznajú vraj aj angličania alebo s čerstvým nevedia robiť Chichocem sa ( predsa slovenské dievčence sú šikovnejšie), napr, v Belgicku ho kúspiš. Myslím si, že ak by si dalo na to množstvo múky 21 g čerstvého tak to bude to isté len s kratším časom kysnutia. 

A tá forma je krásna aj s výškou buchiet Tlieskam

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok