
Nenáročný výborný obed s kyslou kapustou z jedného pekáča.
1 | kilogram | kyslá kapusta |
8 | kusov | zemiak |
8 | plátky | oravská slanina |
4 | kusov | kuracie stehná |
1 | kus | cibuľa |
mleté čierne korenie | ||
soľ | ||
grilovacie korenie | ||
vegeta | ||
olej | ||
rasca |
Do stredu pekáča uložím kyslu kapustu, na ňu dam pokrajánu cibuľu. Na boky pekáča uložím zemiaky, ktoré sú pokrájané na plátky, osolené, okorenené, pssypané vegetou, rascou poliaté trocha olejom a premiešané. Na toto uložím kuracie stehna, natriem grilovacím korením, posypem trocha vegetou a na vrch poukladam slaninku a pokvapkám olejom.
Nepodlievam nakoľko všetky suroviny pustia šťavu.
Prikryté dám piesť do vyhriatej rúry. 15 min. pred dopečením odkryjem a dopečiem.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty