
Zvykla som tento koláč robievať v tortovej forme, po vzore Broni som to skusila v malých miskách, vyklápanie bolo určite dobrodružstvom
1 1⁄2 | kilogramov | jablko |
1 | balík | okrúhle piškóty |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | Zlatý klas |
100 | gramov | čokoládová poleva |
jablká očístíme, nastrúkame nahrubo. Chvíľu podusíme v hrnci a zahustíme zlatým klasom rozmiešaným v v cca 2 dcl vody. Keď zovrie ukladáma do misky, amlej,a lebo veľkej, do tortovej formy, vždy striedavo, tenkú vrstvu jablk, rozložených piškot a pokračujeme, kým sa nám neminú jablká. Mali by byť navrchu. necháme dostatočne vychladnúť, najlepšie v chladničke. z tortovej formy vyklopíme v pohode z misky možno keď stihne poriadne vychaldnúť, u nás také nikdy nehrozi. Na záver polejeme čokoládovou polevou.
Keď už neviete, čo s jablkami, tohto roku je ich neúrekom. Táto dobrota je náročna na spotrebu jablk, inak je božská a jednoduchá.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty