Fantastická nepečená torta. Korpus z oreo keksov a božská kombinácia čokolády, smotany a čerstvých jahôd.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 25 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
Korpus: | ||
180 | gramov | Oreo sušienky |
60 | gramov | maslo |
Ganache: | ||
100 | gramov | horká čokoláda |
100 | millilitrov | šľahačková smotana |
350 | gramov | jahody |
Smotanová náplň: | ||
250 | gramov | mascarpone |
370 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
6 | plátky | želatína |
150 | gramov | jahody |
Inštrukcie
Korpus
Oreo sušienky rozmixujeme v mixéri s ostrými nožmi, alebo zomelieme ... a spojíme so zmäknutým maslom. Hmotu rovnomerne roztlačíme do vymastenej okrúhlej formy (moja mala priemer 20cm) ak chcete použiť väčšiu treba viac sušienok ) Korpus uložíme od chladničky.
Čokoládové ganache
Čokoládu so šľahačkou roztopíme nad parou. necháme vychladnúť. Potom rozotrieme na korpus. Do čokolády poukladáme umyté, očistené a suché jahody, na výšku dole hlavou či ako Dáme schladiť.
Smotanovo jahodová náplň
Vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom, preložíme do misky a dáme na chvíľu do chladničky. V tej istej miske prešľahám mascarpone s vanilkou a citronovu šťavou, ak použijete jemný tvaroh, citron už netreba. Plátky želatiny dáme napučať do trochu vody. Jahody rozmixujeme, alebo prepasirujeme a pridáme k nim, už zľahka zohratu a rozpustenú želatínu, premiešame. Šľahačku spojíme s mascarpone, pridáme rozmixované jahody a zľahka premiešame. Ak máme pomenej jahôd a málo ružovú hmotu, môžeme pridať jahodový sirup. Hmotu rozotrieme na pripravený korpus s jahodami, formou trochu potrasieme aby hmota zaplnila všetky medzery a dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky, najlepšie cez noc.
Postup:












