Popis
jednoduchá nepečená mini torta ktorá sa dá doplniť akýmkoľvek ovocím... teraz v sezóne jahôd ju pripravujem najradšej

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 20 minút |
Ingrediencie
1 | kus | vanilkový puding |
300 | millilitrov | mlieko |
2 | polievkové lyžice | cukor krystálový |
1 | kus | vanilkový cukor |
250 | millilitrov | smotana kyslá |
1 | balík | sušienky |
2 | polievkové lyžice | maslo |
1 | polievková lyžica | džem |
jahody čerstvé | ||
šlahačka |
Inštrukcie
- Malú guľatú formu vystelieme fóliou. Jahody umyjeme, prekrojíme a poukladáme ich okolo obvodu
- Uvaríme si hustý puding, necháme ho chvíľu vychladnúť a do vlažného zamiešame kyslú smotanu
- Vanilkovú hmotu vylejeme do formy a dáme do chladničky
- Sušienky alebo piškóty podrvíme pridáme roztopené maslo a džem dobre zamiešame a necháme postáť aby sa chute prepojili, ak je hmota moc riedka pridáme piškótové omrvinky, alebo ak je moc hustá pridáme džem
- Hotovú sušienkovú hmotu navrstvíme na vychladnutý puding a dáme do chladničky, alebo na cca 20 minút do mrazničky
- Keď torta stuhne, vyklopíme ju a ozdobíme jahodami a šľahačkou
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Joj tú by som si dala, vyzerá skvele.