
Rýchly dezert z mrkvového cesta a tvarohovej náplne.
100 | gramov | mrkva |
50 | gramov | jemný tvaroh |
70 | gramov | maslo |
100 | gramov | hladká múka |
2 | polievkové lyžice | slivkový lekvár |
1 | štipka | soľ |
Mrkvu na jemno nastrúhame (cca 2 stredné). Pridáme tvaroh, maslo, múku, jemne posolíme a spracujeme cesto. Dáme do chladničky na 20 minút stuhnúť.
Pracovnu plochu posypeme múkou, cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm. Pohárom namočeným v múke vykrojíme koliesko, na jednu časť dáme trošku náplne, prehneme a kraje dobre zatlačíme. Na plech dáme papier na pečenie a kolieska ukladáme naň.
Ak nemáme slivkový lekvár, použijeme akýkoľvek tuhý lekvár, prípadne nutellu, tuhé orieškové maslo. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov a pečieme asi 15-20 minút.
Po upečení posypeme práškovým cukrom
Obsah živín v celej dávke (10 kúskov): 1056 kcal, 19g bielkovín, 104g sacharidov, 61g tukov, 8g vlákniny.
Ďalšie recepty
Originál recept bol bez tvarohu a s väčším množstvom masla, tak som skúšala. Nabudúce možnom pojdem ešte ďalej. A hlavne, asi by to chcelo tú mrkvu čo najjemnejšie. Ja som iba ako na mrkvový šalát a viem si predstaviť ešte jemnejšie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňaaaaam. Naviac, zaujímavé hodnoty to má nutričné.