Popis
Recept s fotopostupom na osviežujúci ovocný pohár so zaujímavým efektom. Ovocie môžete použiť ľubovoľné čerstvé, mrazené aj kompót. Smotanovú náplň môžete obmieňať podľa obsahu chladničky.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 5 minút |
Celkový čas | 35 minút |
Ingrediencie
500 | gramov | ríbezle, maliny, jahody (mrazené, čerstvé alebo kompót) |
3 | polievkové lyžice | cukru |
2 | balíky | tortové želé |
250 | millilitrov | kyslej smotany |
1 | polievková lyžica | práškového cukru |
250 | millilitrov | šľahačkovej smotany |
150 | millilitrov | bieleho jogurtu |
1 | balík | vanilkový cukor |
4 | plátky | želatíny |
Inštrukcie
Ovocie čerstvé, alebo mrazené zalejeme cca 100ml vody, pridáme cca 3PL cukru, záleži od ovocia či je kyslé a krátko povaríme. Cez gazu, sitko ..... prepasírujeme rozvarené ovocie. Cca 50ml, šťavy si môžeme odložiť na zafarbenei smotanovej náplne.
Odmeriame si objem ovocnej šťavy (kompótovej šťavy), ak sa nám zdá hustá, alebo je jej málo, môžete pridať vodu a podľa objemu, alebo od oka zahustíme, jedným, alebo dvoma sáčkami želé, alebo želatiny červenej alebo bezfarebnej, pripravenými podľa návodu na obale. Ja som použila extra silné červené želé, jeden balík na 500ml, ktorý som rozmiešala v 2Pl cukru.
Horúce želé nalejeme opatrne do pohárov, ktoré sme si na šikmo rozložili do formy na muffiny, alebo inej nádoby. Do ešte horúceho želé v pohároch môžeme vložiť plátky jahôd, alebo iné čerstvé ovocie. Necháme stuhnúť.
So smotanovou náplňou sa môžete vyhrať podľa fantázie. Výborná kombinácia je šľahačková smotana a jemný tvaroh, alebo šľahačka a kyslá smotana, alebo všetky tri zložky dokopy, alebo len šľahačka, len jej budete potrebovať aspoň 500ml. Ak máte čas aby poháre postáli v chladničke cez noc nemusíte ich zahusťovať želatínou. Ak ich chcete podávať skôr zahustite ich plátkami želatíny pripravenými podľa návodu na obale.
Ja som sa hrala ešte s ovocnou smotanovou vrstvou. Kyslú smotanu som zľahka vymiešala s 1Pl práškového cukru a odloženou ovocnou šťavou. Môžeme zahustiť dvoma plátkami želatíny. Ovocno smotanovou náplň opatrne naplníme poháre so stuhnutým želé, už v zvislej polohe, tak aby nám ostalo miesto na šľahačkovú vrstvu. Uložíme do chladničky.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme biely jogurt a pridáme dva plátky želatíny pripravenej podľa návodu na obale. Postačí vám aj samotná šľahačka bez želatíny, len jej potrebujete viac.
Poháre ozdobíme podľa fantázie a necháme aspoň dve hodiny stuhnúť v chladničke.
Postup:












- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
super nápad


Nápad nie je môj, našla som ho dávnejšie na nete a už len experimentovala. ;)
krásne prevedené a nafotené... potvrdzujem, že je to veľká dobrota, aj ja také robím, ale trochu odľahčenú verziu s jogurtom, alebo kyslou smotanou... už som robila aj s kiwi a čokoládou to bolo veľmi dobré... vymýšľať sa dá do nekonečna :)
http://ovarenizivoteatak.blogspot.sk/2013/06/jogurtova-pochutka.html#more