
trifle alebo "maličkosť"... netreba zapínať rúru, piplať sa s cestom, krémom, polevou... stačí len navrstviť a po vychladení spapať...
300 | gramov | jahody |
500 | millilitrov | mlieko |
3 | kusov | žĺtok |
3 | balíky | vanilkový cukor |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | červené víno |
300 | gramov | piškóty |
Začneme varením pudingu: Z mlieka si odoberieme 400ml, dáme variť s vanilkovým cukrom a s 3 PL kryštálového cukru. Vo zvyšku mlieka si rozmiešame žĺtky a puding, vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme dohusta. Odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť /stačí, ak to bude vlažné/.
Jahody ak máme zavárané necháme odkvapkať, čerstvé umyjeme, s mrazenými nemusíme robiť zatiaľ nič. Do kastrólika si dáme cukor /zvyšné 3 PL/ a víno /prípadne jahodovú šťavu či griotku/, privedieme do varu. Jahody /zatiaľ len polovicu/ nadrobno nasekáme a vsypeme do kastrólika, povaríme cca 15 minút, odstavíme a tiež necháme vychladnúť.
Pripravíme si poháre /4-5/... na dno každého pohára si nalejeme cca 2 PL jahodovo - vínovej šťavy aj s uvarenými jahôdkami... prisypeme zvyšnú časť jahôd, ktoré sme si medzitým nasekali, ďalšia vrstva je polovica pomrvených piškót /buď kupovaných alebo korpusu/ a polovica pudingu, pohárikom zatrasieme alebo ním pobúchame o podložku, aby sa vrstvy "usadili".
Nalejeme zvyšok jahodovo - vínovej šťavy s jahôdkami, pomrvíme zvyšok piškót a zalejeme pudingom. pobúchame a necháme dobre vychladiť na niekoľko hodín. Potom si ozdobíme podľa fantázie: šľahačkou, topingom, jahodami...

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Veľkonočná paska
Kamila | Veľkonočná paska - recept
Veľkonočná paska
Fotorecept na tradičnú veľkonočnú pasku. Recept na kysnutý veľkonočný koláč, ktorý na sviatočnom stole na Veľkú noc jednoducho nesmie chýbať.
Bratislavské rezy
Alica7 | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Klasické a chutné bratislavské rezy ako ich poznáme z cukrárne.