reklama

Jahodové trifle

Pridal/a anjeli dňa 10. 01. 2015 - 23:40 - Recepty anjeli
Jahodové trifle, Poháre, pudingy, recept, anjeli

reklama

trifle alebo "maličkosť"... netreba zapínať rúru, piplať sa s cestom, krémom, polevou... stačí len navrstviť a po vychladení spapať...

Ingrediencie
300 gramov jahody
500 millilitrov mlieko
3 kusov žĺtok
3 balíky vanilkový cukor
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
100 millilitrov červené víno
300 gramov piškóty
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Začneme varením pudingu: Z mlieka si odoberieme 400ml, dáme variť s vanilkovým cukrom a s 3 PL kryštálového cukru. Vo zvyšku mlieka si rozmiešame žĺtky a puding, vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme dohusta. Odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť /stačí, ak to bude vlažné/.

Jahody ak máme zavárané necháme odkvapkať, čerstvé umyjeme, s mrazenými nemusíme robiť zatiaľ nič. Do kastrólika si dáme cukor /zvyšné 3 PL/ a víno /prípadne jahodovú šťavu či griotku/, privedieme do varu. Jahody /zatiaľ len polovicu/ nadrobno nasekáme a vsypeme do kastrólika, povaríme cca 15 minút, odstavíme a tiež necháme vychladnúť.

Pripravíme si poháre /4-5/... na dno každého pohára si nalejeme cca 2 PL jahodovo - vínovej šťavy aj s uvarenými jahôdkami... prisypeme zvyšnú časť jahôd, ktoré sme si medzitým nasekali, ďalšia vrstva je polovica pomrvených piškót /buď kupovaných alebo korpusu/ a polovica pudingu, pohárikom zatrasieme alebo ním pobúchame o podložku, aby sa vrstvy "usadili".

Nalejeme zvyšok jahodovo - vínovej šťavy s jahôdkami, pomrvíme zvyšok piškót a zalejeme pudingom. pobúchame a necháme dobre vychladiť na niekoľko hodín. Potom si ozdobíme podľa fantázie: šľahačkou, topingom, jahodami...

Doplňujúce obrázky
Jahodové trifle, Poháre, pudingy, recept, anjeli, 1
Výnos
5 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama