
Rýchle sladké pohostenie. Radosť s ním môžeme urobiť napríklad aj na Valentína
Ingrediencie
100 | gramov | čokoláda 52% |
250 | gramov | jahody |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
150 | gramov | ricotta |
150 | gramov | smotana na šľahanie |
1 | kus | vanilkový cukor |
Postup
Čokoládu si rozpustíme nad parou... nedávať nepridávať žiadny tuk ! Teplou čokoládou lyžičkou alebo štetcom vymažeme papierové košíčky a necháme stuhnúť. Opakujeme 2 krát a necháme v chladničke dobre stuhnúť. Medzitým si pripravíme plnky - jahody nakrájame na drobno, zasypeme cukrom a dúsíme kým sa nezredukuje šťava a ostane mám hustá zmes. Necháme vychladnúť. Tvaroh si vyšľaháme s cukrom a smotanou na hladkú hmotu. Dobre stuhnuté košíčky zbavíme papiera a plníme. Na spodok dáme ovocnú redukciu a navrstvíme tvarohovú plnku. Ozdobíme jahodami a dáme vychladiť. Vrch môžeme ozdobiť aj orechami,čokoládou a podobne.
Košíčky sa môžu plniť len ovocím a šľahačkou alebo pudingovou plnkou a veľmi efekná je zmrzlina...záleží na Vašej fantázii.


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.