
Trochu netradičná kombinácia ale veľmi chutná a sýta polievka. Nepíšem množstvo surovín lebo to sa celkom ani nedá, použila som také časti čo zvyknú aj vyhadzovať....v popise to bude rozvedené
Ingrediencie
1 | kus | brokolica |
200 | gramov | hliva ustricová |
1 | kus | cibuľa |
kurkuma | ||
rasca drvená | ||
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Krupicové halušky: | ||
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | maslo |
krupica |
Postup
Obrežem si hrbé časti - hlúbik z brokolice ako aj hrubé časti z hlivy. Očisím a nakrájam na menšie kúsky. Cibuľku si orestujem na troche oleja, pridám nakrájanú brokolicu a hlivu a restujem. Posypem trochou kurkumy, osolím, trochu drvenej rasce a zalejem vodou. Varím do mäkka aspoň 20 min. Potom vodím do polievky narhaný kúsok hlivy a pár ružičiek brokolice. Zavarím do polievky krupicové halušky a hotovo ... dochuť podľa seba, korením, cesnakom.
Krupicové halušky - 1 vajíčko si rozmiešam s 1 pl masla, pridám soľ, nasekanú petržlenovú vňať a krupicu toľko aby sme mali redšie cesto. Nehám prikryté kým sa varí polievka. Cestíčko nám zhustne lebo krupička napuchne. Potom lyžičkou tvarujem halušky a hádžem do polievky. Varím asi 10 min.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.