Polievka vznikla po prečítaní článku o jedlých rastlinách a krátkom výlete do záhrady :)

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 20 minút |
Ingrediencie
2 | zväzky | divoké bylinky (2 hrste byliniek zo záhrady) |
1 | kus | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | kus | staršie pečivo |
1 | liter | vývar |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Inštrukcie
Bylinky je vhodné nazbierať tesne po daždi a na čistom mieste. Na jemno nakrájaná cibuľka sa spení na oleji, pridajú sa dve hrste nasekaných byliniek a krátko sa orestuje. Zaleje sa vodou alebo vývarom a podusí asi 5 minút. Doleje sa zvyšok tekutiny a pridá sa staršie pečivo nakrájané na menšie kúsky. Povarí sa a na koniec sa polievka dosolí a rozmixuje ponorným mixérom. Na tanieri je možné dozdobiť ešte čerstvou nasekanou pažítkou.
Poznámky
Použité mladé bylinky zo záhrady - medvedí cesnak, púpava lekárska, zádušník breštanovitý, skorocel kopijovitý a myší chvost. Použiť možno aj iné bylinky, napríklad žihľavu dvojdomú, sedmikrásku obyčajnú...
Postup:
