
SirKikina | Francúzska cibuľačka
Skromná, ale veľlmi chutná cibuľová polievka
750 | gramov | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnak |
100 | gramov | syr |
1 | kus | bageta |
1 | liter | bujón slepačí |
hrnček | biele víno | |
2 | polievkové lyžice | múka |
trocha | soľ | |
trocha | tymian | |
trocha | rozmarín | |
2 | polievkové lyžice | maslo |
trocha | olivový olej |
Cibuľu nakrájame na pásiky. Najlepšie použiť kuchynského robota, je to rýchlejšie a menej uslzené. Dva strúčiky cesnaku ošúpeme a roztlačíme. V hrnci rozpustíme asi 2 lyžice masla s trochou olivového oleja aby sa nespálilo. Pridáme cibuľu a cesnak, posolíme. Za občasného miešania varíme 25 minút, dokým cibuľa neskaramelizuje.
Medzitým nakrájame bagetu na krúžka a v rúre alebo toustri do chrumkava upečieme. Cibuľu podlejeme bielym vínom a asi 3 minúty varíme. Posypeme múkou a premiešame. Pridáme vývar a bylinky. Varíme 10 minút.
Zapneme znova rúru, asi na 200 stupňov, len na horný ohrev. Do šálok (misiek), najlepšie teplu odolných naložíme polievku. Navrch položíme bagetky (predtým ich potrieme cesnakom) a na nich nastrúhame veľké množstvo syra. Dáme do rúry asi na 3 minútky. Podávame s bielym vínkom. Dobrú chuť!

SirKikina
Ďakujem pekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vraj skromná, táto polievka je exkluzívna s nenahraditeľnou chuťou a vôňou Francúzska...tá Tvoja vyzerá famózne
, už len pustiť sa do nej 