reklama

Halászlé - rybacia polievka po mojom

Pridal/a Darinocka dňa 18. 09. 2011 - 21:39 - Recepty Darinocka
Halászlé - rybacia polievka po mojom, Polievky, recept, Darinocka

reklama

Pangasius je u nás obľúbenou rybkou napriek všetkým rôznorodým názorom, a tak som ju použila na ukuchtenie fajnej polievočky.:-)

Ingrediencie
700 gramov ryby
4 kusov paprika
3 kusov paradajka
200 gramov slanina
1⁄4 čajová lyžička soľ
1 kus cibuľa
4 kusov rybací bujón
1 1⁄2 litre voda
150 millilitrov kyslá smotana
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Na kocôčky pokrájanú slaninku vyškvaríme,/najlepšie v MW, asi 4 minúty pri 800w/. Slanina sa nádherne vypečie,t uk nezhorí a aj kožka je chrumkavá. A tá vôňa...Scedila som ju, kocky dala vedľa na tanierik a na vyškvarenej masti som dosklovita opiekla pokrájanú cibuľu.

Na nej som krátko opražila na kocky pokrájané, osolené a čiernym korením okorenené kúsky ryby( pangasius). Možno použiť akékoľvek rybičky, najlepšia je zmes rýb, vhodné je aj pokrájať ich na podkovičky, záleží od druhu ryby.

Opražené rybacie kocky som vybrala do misky a do hrnca vložila vyškvarenú slaninku, na prúžky pokrájané papriky, olúpané paradajky a feferón. Z toho všetkého som uvarila lečo.

Keď boli papriky mäkké a paradajky rozvarené, pridala som kocky rybacieho bujónu a po jeho rozpustení opražené kocky rýb. Povarila desať minút, nakrájala chlebík a nakladala na tanier. 

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama