
Pangasius je u nás obľúbenou rybkou napriek všetkým rôznorodým názorom, a tak som ju použila na ukuchtenie fajnej polievočky.:-)
700 | gramov | ryby |
4 | kusov | paprika |
3 | kusov | paradajka |
200 | gramov | slanina |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | cibuľa |
4 | kusov | rybací bujón |
1 1⁄2 | litre | voda |
150 | millilitrov | kyslá smotana |
Na kocôčky pokrájanú slaninku vyškvaríme,/najlepšie v MW, asi 4 minúty pri 800w/. Slanina sa nádherne vypečie,t uk nezhorí a aj kožka je chrumkavá. A tá vôňa...Scedila som ju, kocky dala vedľa na tanierik a na vyškvarenej masti som dosklovita opiekla pokrájanú cibuľu.
Na nej som krátko opražila na kocky pokrájané, osolené a čiernym korením okorenené kúsky ryby( pangasius). Možno použiť akékoľvek rybičky, najlepšia je zmes rýb, vhodné je aj pokrájať ich na podkovičky, záleží od druhu ryby.
Opražené rybacie kocky som vybrala do misky a do hrnca vložila vyškvarenú slaninku, na prúžky pokrájané papriky, olúpané paradajky a feferón. Z toho všetkého som uvarila lečo.
Keď boli papriky mäkké a paradajky rozvarené, pridala som kocky rybacieho bujónu a po jeho rozpustení opražené kocky rýb. Povarila desať minút, nakrájala chlebík a nakladala na tanier.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty