
dasa_ | Hustá polievka z rybieho filé
Rýb nikdy nie je dosť. Filé nemusí vždy skončiť iba v trojobale alebo zapečené. Vyskúšajte sýtu polievku
Ingrediencie
400 | gramov | mrazené filé z tresky |
1 | kus | cibuľa |
2 | kusov | mrkva |
1 | kus | petržlen |
1 | kus | kaleráb |
1 | kus | zemiak |
2 | polievkové lyžice | olej |
3 | polievkové lyžice | ovsené vločky |
1 | liter | vývar |
1 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
1⁄4 | čajová lyžička | mleté korenie |
1 | polievková lyžica | paradajkový pretlak |
Postup
Zeleninu a zemiaky očistíme a na hrubo nastrúhame.
Cibuľu nakrájame na drobno, na oleji je ľahko orestujeme. Pridáme zeleninu a za stáleho miešania restujeme asi 4 minúty. Pridáme vločky, zalejeme vriacou vodou, prípadne vývarom. Osolíme, zasypeme mletou paprikou (pokojne aj pálivou), okoreníme a varíme asi 10 -15 minút.
Nakoniec pridáme rybie filé, také klasické, ktoré sa predáva zamrazené v kockách. Nemusíme ho ani rozmrazovať, vo vriacej polievke sa rýchlo pripraví. Prevaríme spolu asi 10 minút. Rybie mäso nakoniec pomocou vidličky roztrháme na menšie kúsky.
Recept je veľmi variabilný, kto chce, môže pridať na drobno nakrájanú papriku, paradajky. Prípadne zeleninu podľa rodinných preferencii. A rybu možno použiť akúkoľvek, kľudne aj zmes viacerých druhov. Akurát v tom prípade pozor na kostičky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Krémové dubákové rizoto
dasa_
Krémové dubákové rizoto
Jemné krémové dubákové rizoto – poctivé talianske rizoto s pravými dubákmi, parmezánom a maslom. S prirodzene krémovou konzistenciou.
Cuketa so šunkou a syrom
dasa_ | Cuketa so šunkou a syrom
Cuketa so šunkou a syrom
Jednoduchý, rýchly a hlavne chutný spôsob, ako využiť sezónu cukety a pripraviť skvelé jedlo.