Kapusta v súdku je už tak akurát, tak treba skúšať. Tento rok zahajujeme u nás doma sezónu kyslej kapusty rýchlou kapustnicou s klobásou. Je to skôr polievkový recept, ale napríklad s dobrým chlebíkom alebo zemiakovými pagáčmi zasýti.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 35 minút |
Ingrediencie
1 | liter | šťava z kyslej kapusty |
2 | kusy | klobása |
2 | kusy | zemiak |
1 | kus | cibuľa |
1 | polievková lyžica | múka |
2 | polievkové lyžice | olej |
2 | strúčiky | cesnak |
2 | kusy | bobkový list |
soľ | ||
1 | štipka | majoránka |
1 | štipka | mletá červená paprika |
Inštrukcie
Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu. Zasypeme hladkou múkou, dobre premiešame. Odstavíme z ohňa, zamiešame mletú papriku. Zalejeme asi 2 dcl studenej vody, vrátime na oheň a dobre prevaríme. Ak nie je bobkový list v kyslej kapuste, tak pridáme 2-3 kúsky. Vložíme zemiaky nakrájané na drobno, jemne osolíme a varíme asi 10 minút. Pozor, aj kapustnica aj klobása sú slané, tak solíme naozaj skôr menej.
Pridáme na jemné kolieska nakrájanú klobásu a spolu varíme do mäkka. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme kapustnicu (šťava z kyslej kapusty) aj s kúskami kapusty a spolu prevaríme. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak, kto chce majoránku a podávame. Ideálne s chlebom.
Poznámky
My máme radi, keď sa kyslá kapusta moc neprevára. Kto má radšej mäkšiu, samozrejme môže variť dlhšie.