
diabambulka | Krémová karfiolová polievka s pangrattou
Jednoduchá a chutná polievka, trochu inak :-)
1⁄2 | kus | karfiol |
5 | kusov | zemiak |
150 | millilitrov | smotana |
trocha | soľ | |
liter | vývar | |
Pangratta: | ||
4 | plátky | chlieb |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | chilli paprička |
trocha | petržlenová vňať | |
1 | polievková lyžica | maslo |
Karfiol a zemiaky očistíme, nakrájame, vložíme do osolenej vody a varíme domäkka. Rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a pridáme smotanu. Premiešame a ešte chvíľku povaríme.
Pangratta: Zo staršieho chleba, vyberieme striedku, rozmrvíme na plech, pridáme roztopené maslo zmiešané s prelisovaným cesnakom, nakrájanou čili papričkou a petržlenovou vňaťou. Všetko spolu dobre premiešame a vložíme do rozohriatej rúry. Sušíme pri teplote 150°C. Občas premiešame. Sušenie trvá len malú chvíľku a preto treba dávať veľký pozor :-)
Hotovú polievku posypeme pangrattou a pokvapkáme olivovým olejom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty