Rýchla a jednoduchá karfiolová polievka. Podľa vlastných preferencii ju môžete pripraviť ako krémovú alebo s kúskami na zahryznutie

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
1⁄2 | hlávka | karfiol |
1⁄2 | hlávka | cesnak |
2 | polievkové lyžice | ovsené vločky |
1 | polievková lyžica | maslo |
1 | polievková lyžica | olej |
Inštrukcie
Karfiol očistíme a rozdelíme na menšie časti. Cesnak očistíme tiež a každý strúčik prekrojíme na 4-6 častí. Netreba veľmi na drobno. Ideálne je pridať aspoň 6-7 strúčikov.
Maslo spolus olejom rozpustíme, opečieme na ňom cesnak. Pridáme ovsené vločky, krátko opečieme a zalejeme vodou. Vložíme karfiol, osolíme a varíme do zmäknutia karfiolu, cca 15 minút. Potom polievku zmixujeme a je hotovo.
Ak máte v polievke radšej kúsky zeleniny, tak pred mixovaním vyberte pár ružičiek. Keď sa cesnak s ovsenými vločkami rozmixuje, karfiol vráťte do polievky.