
Minestrone - hustá polievka, ktorú každý môže variť podľa seba a ja ju varím takto...
250 | gramov | mrkva |
3 | kusov | zeler stonkový |
1⁄2 | kus | brokolica |
3 | polievkové lyžice | petržlenová vňať |
50 | gramov | hrášok |
trocha | olej | |
1 1⁄2 | litre | zeleninový vývar |
štipka | soľ | |
štipka | mleté čierne korenie | |
1⁄2 | balík | zemiakové cesto v prášku |
Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na tenké plátky, brokolicu rozoberieme na ružičky a tie nakrájame na drobnejšie. Olej rozpálime v hrnci, pridáme mrkvu, zeler a brokolicu a chvíľu podusíme na oleji. Potom zalejeme vývarom a necháme zovrieť, povaríme 5 minút a pridáme hrášok. Varíme ešte 10-15 minút, osolíme, okoreníme. Knedličky pripravíme podľa návodu, primiešame 2 PL posekanej petržlenovej vňate, navlhčenými rukami vyformujeme menšie knedličky a uvaríme v osolenej vode, vyberieme. Na taniere rozdelíme polievku, pridáme knedličky a posypeme zvyšnou posekanou petržlenovou vňaťou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty