Polievka z tekvice Hokkaido

Popis

Inšpirovaná Jamie Oliverom.

Polievka z tekvice Hokkaido - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 10 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

1kustekvice hokkaido
1kusmenší zeler
1kusmrkvy
1kusnepovinné zeleninovy bujon, alebo zeleninový vývar
1kuscibuľa
4strúčikycesnaku
4polievkové lyžiceolivový olej
 trochasoľ, chili, korenie podľa chuti

Inštrukcie

Tekvicu hokkaido  rozrežeme napoly, vyberieme semiačka, nakrájame na pásy, rozložíme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, posolíme, okoreníme, čiernym korením, chilli. Pečieme v rúre cca 1 hodinu pri teplote 170°C. 

V hrnci krátko na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, zeler, prípadne zemiak. Môžeme pridať zeleninový bujón, alebo vývar, pridáme vodu, soľ, čierne korenie. Keď je zelenina polomäkká pridáme tekvicu, ešte krátko povaríme a rozmixujeme.   Korenie pridávam buď také exotické (koriander, škorica a tak), alebo viac talianske. (rozmarín, tymian).  Podávame s bagetkou a opečenými tekvicovými semiačkami.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Zeler tam môže celkom dobre zafungovať. Pridať zeler je tvoj nápad, alebo to je tá inšpirácia od Jamieho?:)

Zeler nebol moj napad, ale minule som pridala sladké zemiaky (bataty), co bolo tiez uplne super :)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok