
SirKikina | Polievka z tekvice hokkaido
Hokkaido polievka inšpirovaná Jamie Oliverom.
1 | kus | hokaido |
1 | kus | zeler |
1 | kus | mrkva |
1 | kus | bujón |
1 | kus | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnak |
4 | polievkové lyžice | olivový olej |
soľ | ||
trocha | chilli paprička | |
korenie |
Tekvicu hokkaido rozrežeme napoly, vyberieme semiačka, nakrájame na pásy, rozložíme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, posolíme, okoreníme, čiernym korením, chilli. Pečieme v rúre cca 1 hodinu pri teplote 170°C.
V hrnci krátko na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, zeler, prípadne zemiak. Môžeme pridať zeleninový bujón, alebo vývar, pridáme vodu, soľ, čierne korenie.
Keď je zelenina polomäkká pridáme tekvicu, ešte krátko povaríme a rozmixujeme. Korenie pridávam buď také exotické (koriander, škorica a tak), alebo viac talianske (rozmarín, tymian).
Podávame s bagetkou a opečenými tekvicovými semiačkami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zeler tam môže celkom dobre zafungovať. Pridať zeler je tvoj nápad, alebo to je tá inšpirácia od Jamieho?:)