
sedita321123 | Krémová hokkaido polievka s čili
Krémová polievka z tekvice hokkaido s čili papričkou. Zasýti a zahreje.
1 | kus | tekvica hokkaido |
1 | kus | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnak |
2 | kusov | zemiak |
2 | polievkové lyžice | olej |
mäsový vývar | ||
1 | kus | čili paprička |
3 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
100 | millilitrov | smotana na varenie |
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji.
Tekvicu ošúpeme (ak je šupka pekná a zdravá, necháme ju), vyberieme dužinu, jadierka a nakrájame na malé kúsky. Mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, príp. kolieska. Čili papričku zbavíme jadierok a kúsok si odložíme do polievky.
Tekvicu, mrkvu a zemiaky pridáme na panvicu k opraženej cibuli a cesnaku a restujeme cca 3 minúty zo všetkých strán.
Všetko preložíme do hrnca, zalejeme vývarom najviac 1-2 cm nad úroveň zeleniny, pridáme kúsok čili papričky (podľa toho, akú pálivú polievku chceme uvariť), čierne mleté korenie, podľa chuti osolíme a uvaríme domäkka. Po uvarení papričku nezabudneme vybrať.
Uvarenú polievku rozmixujeme na hladký krém, nakoniec za stáleho miešania primiešame smotanu na varenie na zjemnenie, prevaríme a odstavíme zo zdroja tepla.
Pri servírovaní na dekoráciu použijeme vymiešanú kyslú smotanu a čerstvú petržlenovú vňať. Polievku podávame s opekanými chlebovými krutónmi. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty