reklama

Krémová hokkaido polievka s čili

Pridal/a sedita321123 dňa 15. 04. 2023 - 22:09 - Recepty sedita321123
Krémová hokkaido polievka s čili, Polievky, recept, sedita321123

sedita321123 | Krémová hokkaido polievka s čili


reklama

Krémová polievka z tekvice hokkaido s čili papričkou. Zasýti a zahreje.

Ingrediencie
1 kus tekvica hokkaido
1 kus cibuľa
4 strúčiky cesnak
2 kusov zemiak
2 polievkové lyžice olej
  mäsový vývar
1 kus čili paprička
3 polievkové lyžice kyslá smotana
  soľ
  mleté čierne korenie
100 millilitrov smotana na varenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji.

Tekvicu ošúpeme (ak je šupka pekná a zdravá, necháme ju), vyberieme dužinu, jadierka a nakrájame na malé kúsky. Mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, príp. kolieska. Čili papričku zbavíme jadierok a kúsok si odložíme do polievky. 

Tekvicu, mrkvu a zemiaky pridáme na panvicu k opraženej cibuli a cesnaku a restujeme cca 3 minúty zo všetkých strán.

Všetko preložíme do hrnca, zalejeme vývarom najviac 1-2 cm nad úroveň zeleniny, pridáme kúsok čili papričky (podľa toho, akú pálivú polievku chceme uvariť), čierne mleté korenie, podľa chuti osolíme a uvaríme domäkka. Po uvarení papričku nezabudneme vybrať.

Uvarenú polievku rozmixujeme na hladký krém, nakoniec  za stáleho miešania primiešame  smotanu na varenie na zjemnenie, prevaríme a  odstavíme zo zdroja tepla.

Pri servírovaní na dekoráciu použijeme vymiešanú kyslú smotanu a čerstvú petržlenovú vňať. Polievku podávame s opekanými chlebovými krutónmi. Dobrú chuť!

Výnos
4 porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama