
verika92 | Domáci chlieb s kôprom
Voňavý domáci chlebík v tvare kvetu. Jednotlivé "lupene" sa ľahko oddeľujú.
500 | gramov | chlebová múka |
21 | gramov | čerstvé droždie |
1⁄2 | čajová lyžička | cukor |
2 | čajové lyžičky | soľ |
100 | gramov | kyslá smotana |
200 | millilitrov | voda vlažná |
1 | kus | cibuľa |
1⁄2 | hrnček | kôpor nasekaný |
V troche vlažnej vody s cukrom rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások. Zatiaľ na troche masti opražíme nakrájanú strednú cibuľu a zmiešame so smotanou. Múku preosejeme, pridáme soľ, kôpor, kvások, smotanu s cibuľou a vodu. Cesto vymiesime, ak treba, pridáme vodu, aby cesto bolo vláčne, nie veľmi hutné. Posypeme múkou, prikryjeme a necháme kysnúť asi 1 hodinu.

Po vykysnutí urobíme 9 bochníčkov.
Bochníčky vložíme do vymastenej formy. Olejom pomastíme aj boky bochníčkov, budú sa potom dobre oddeľovať. Formu prikryjeme a necháme podkysnúť asi 30 minút.

Upečieme vo vyhriatej rúre pri 170 st. C 40 minút.

Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.