
verika92 | Domáci chlieb s kôprom
Voňavý domáci chlebík v tvare kvetu. Jednotlivé "lupene" sa ľahko oddeľujú.
Ingrediencie
500 | gramov | chlebová múka |
21 | gramov | čerstvé droždie |
1⁄2 | čajová lyžička | cukor |
2 | čajové lyžičky | soľ |
100 | gramov | kyslá smotana |
200 | millilitrov | voda vlažná |
1 | kus | cibuľa |
1⁄2 | hrnček | kôpor nasekaný |
Postup
V troche vlažnej vody s cukrom rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások. Zatiaľ na troche masti opražíme nakrájanú strednú cibuľu a zmiešame so smotanou. Múku preosejeme, pridáme soľ, kôpor, kvások, smotanu s cibuľou a vodu. Cesto vymiesime, ak treba, pridáme vodu, aby cesto bolo vláčne, nie veľmi hutné. Posypeme múkou, prikryjeme a necháme kysnúť asi 1 hodinu.

Po vykysnutí urobíme 9 bochníčkov.
Bochníčky vložíme do vymastenej formy. Olejom pomastíme aj boky bochníčkov, budú sa potom dobre oddeľovať. Formu prikryjeme a necháme podkysnúť asi 30 minút.

Upečieme vo vyhriatej rúre pri 170 st. C 40 minút.

Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule