
dasa_ | Cuketové kari s krevetami
Toto rýchle jedlo, poteší milovníkov kreviet. Ak sa vám nepodarilo ísť k moru, môžete si dovolenkovú náladu vyrobiť týmto chutným karí.
Ingrediencie
2 | kusov | cuketa |
5 | strúčiky | cesnak |
zázvor | ||
1⁄4 | čajová lyžička | chilli korenie |
2 | polievkové lyžice | olej |
2 | kusov | mrkva |
300 | gramov | krevety |
200 | millilitrov | kokosové mlieko |
soľ |
Postup
Cuketu nakrájame na tenké kolieska, cesnak a malý kúsok zázvoru očistíme. Zázvor rozkrájame na menšie kúsky.
Na panvicu dáme olej a do rozhorúčeného dáme najskôr cesnak (celé strúčiky)a zázvor. Cesnak po chvíli vyberieme a pridáme cukety. Restujeme z oboch strán, kým jemne nezhnednú. Pridáme trošku chilli korenia.
Cuketu, cesnak aj zázvor presunieme do mixére a zmixujeme na jemno. Pridáme kokosové mlieko a zmiešame na omáčku
Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska, pridáme do panvice a krátko restujeme. Pridáme mrazené krevety a začneme opekať. Stále miešame. Trvá to asi 10 minút, možno aj kratšie.
Nakoniec do panvice pridáme zmixovanú omáčku a spolu prehrejeme. Solíme až po vyskúšaní - krevety majú zvyčajne morskú vodu v sebe a tak jedlo býva dosť slané aj bez pridania soli.
Podávame ideálne s ryžou.
Množstvá sú iba orientačné, netreba sa toho báť. Okrem mrkvy budú ideálne napríklad strúčiky hrachu, zelená fazuľka, paprika. Podľa vlastných chutí a obsahu chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.