
Aanička | Fazuľová omáčka s bylinkami
Pridaním čerstvých byliniek do fazule pripravíte veľmi chutné a zaujímavé jedlo. Ak použijete konzervované fazule, je to aj veľmi rýchle jedlo, ktoré môže byť na stole doslova za pár minút. Môžete podávať ako šalát, prílohu ale aj hlavné jedlo.
Ingrediencie
2 | plechovky | biela fazuľa |
1 | polievková lyžica | olej |
3 | strúčiky | cesnak |
100 | millilitrov | vývar |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
Bylinkový olej: | ||
1 | hrsť | bylinky |
100 | millilitrov | olej |
1⁄2 | kus | citrónová šťava |
olej |
Postup
Fazuľu môžeme klasicky uvariť, teda najskôr namočiť aspoň na 12 hodín. Preliať čistou vodou a variť asi 2 hodiny až do mäkka. Alebo tento úkon vynecháme a použijeme konzervované fazule. (Ja som varila)
Fazule scedíme a necháme odkvapkať.
Na oleji do sklovita orestujeme cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme fazuľu a spolu opekáme asi 3 minúty. Pridáme soľ a mleté čierne korenie. Potom asi polovicu fazule popučíme napríklad lyžicou, prilejeme vývar alebo vodu) a varíme spolu až do konzistencie omáčky, asi 10 minút. Ak treba, dolejeme vývar alebo ak je omáčka riedka, popučíme ďalšie fazule.
Príprava bylinkového oleja:
Dostupné bylinky nakrájame na jemno. Môžeme použiť pažítku, ligurček, bazalku, kto má rád, tak koriander, tymian...
Vložíme do mixéra a pulzným spôsobom mixujeme na jemno. Postupne pridáme olej. Ďalej mixujeme, aby sme dostali jemnú omáčku. Nakoniec pridáme šťavu z pol citróna a osolíme podľa chuti.
Podávame na tanieri pokvapkané bylinkovým olejom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty