reklama

Biela fazuľa s pórom v horčicovej omáčke

Pridal/a dasa_ dňa 18. 06. 2024 - 12:52 - Recepty dasa_
Biela fazuľa s pórom v horčicovej omáčke, Hlavné jedlá, recept, dasa_

dasa_ | Biela fazuľa s pórom v horčicovej omáčke


reklama

Výborné a sýte jedlo, ktoré chutí teplé aj na studeno ako šalát. Ak použijete konzervovanú fazuľu, je na stole do 30 minút.

Ingrediencie
1 kus pór
2 strúčiky cesnak
1⁄4 čajová lyžička soľ
2 polievkové lyžice olej
2 plechovky biela fazuľa
1 štipka mleté čierne korenie
1 čajová lyžička tymian
Zálievka:
1 čajová lyžička dijonská horčica
2 polievkové lyžice olej
1 polievková lyžica ocot
1 strúčik cesnak
Dokončenie:
4 kusov vajce
  petržlenová vňať
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pór rozkrojíme, dobre očistíme a nakrájame na čo najtenšie, ideálne 1 mm pásiky. Okrem bielej časti pokrájame aj kúsok sviežej zelenej časti. Strúčiky cesnaku očistíme a nakrájame na jemné plátky

V panvici rozohrejeme olej, pridáme nakrájaný pór. Osolíme, pridáme tymian. Dobre premiešame, podlejeme 1-2 lyžice vody a prikryté dusíme asi 20 minút.

Fazuľu v konzerve zlejeme alebo použijeme uvarenú fazuľu. Pridáme k póru a spolu krátko prehrejeme.

Vymiešame dijonsku horčicu, olej, ocot, pretlačený strúčik cesnaku.

Zálievku vmiešame do fazule s pórom a necháme krátko prehriať

Podávame teplé s vajíčkami varenými na mäkko a pečivom alebo ako šalát.

Doplňujúce poznámky

Do zálievky odporúčam použiť najlepšie suroviny, aké máme k dispozícii, kvalitný olej za studena, ocot. 

Výnos
4 porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama