
dasa_ | Biela fazuľa s pórom v horčicovej omáčke
Výborné a sýte jedlo, ktoré chutí teplé aj na studeno ako šalát. Ak použijete konzervovanú fazuľu, je na stole do 30 minút.
1 | kus | pór |
2 | strúčiky | cesnak |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
2 | polievkové lyžice | olej |
2 | plechovky | biela fazuľa |
1 | štipka | mleté čierne korenie |
1 | čajová lyžička | tymian |
Zálievka: | ||
1 | čajová lyžička | dijonská horčica |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | polievková lyžica | ocot |
1 | strúčik | cesnak |
Dokončenie: | ||
4 | kusov | vajce |
petržlenová vňať |
Pór rozkrojíme, dobre očistíme a nakrájame na čo najtenšie, ideálne 1 mm pásiky. Okrem bielej časti pokrájame aj kúsok sviežej zelenej časti. Strúčiky cesnaku očistíme a nakrájame na jemné plátky
V panvici rozohrejeme olej, pridáme nakrájaný pór. Osolíme, pridáme tymian. Dobre premiešame, podlejeme 1-2 lyžice vody a prikryté dusíme asi 20 minút.
Fazuľu v konzerve zlejeme alebo použijeme uvarenú fazuľu. Pridáme k póru a spolu krátko prehrejeme.
Vymiešame dijonsku horčicu, olej, ocot, pretlačený strúčik cesnaku.
Zálievku vmiešame do fazule s pórom a necháme krátko prehriať
Podávame teplé s vajíčkami varenými na mäkko a pečivom alebo ako šalát.
Do zálievky odporúčam použiť najlepšie suroviny, aké máme k dispozícii, kvalitný olej za studena, ocot.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty