
M.á.r.i.a | Hovädzia pečeň s karamelizovanou cibuľou
Inšpirácia pre milovníkov pečene
500 | gramov | hovädzia pečeň |
2 | decilitre | mlieko |
3 | polievkové lyžice | olej |
1 | plátok | maslo |
trocha | mleté čierne korenie | |
Karamelizovaná cibuľa: | ||
3 | kusov | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | cukor |
1 | polievková lyžica | balzamikový ocot tmavý |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
trocha | mleté čierne korenie |
Pečeň odblaníme a nakrájame na plátky. Dáme do misky, zalejeme mliekom a necháme cez noc v chladničke.
Potom mäso scedíme, osušíme a prudko opečieme na oleji, znížime teplotu a necháme podusiť za občasného obracania. Posypeme čiernym korením. Na záver pridáme na zjemnenie len plátok masla. Pečeň solíme až na tanieri, použila som čiernu soľ.
Cibuľu si nakrájame na tenké plátky, orestujeme na oleji, osolíme a necháme podusiť. Potom ich zasypeme cukrom a necháme, aby cukor skaramelizoval. Na záver pridáme balzamikový ocot a mleté čierne korenie.
Pečeň som podávala s tarhoňou. Tarhoňu opražím na oleji, zalejem horúcou vodou tak, aby bola voda asi 1 cm nad tarhoňou, osolím a nechám pomaly vrieť, občas premiešam.
Keď tarhoňa začne mäknúť prikryjem hrniec pokrievkou, pod ktorú dám ešte papierový obrúsok, vypnem varič a nechám dôjsť. Nikdy ju nemám rozvarenú ani sa nelepí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty