reklama

Hovädzia pečeň s karamelizovanou cibuľou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 27. 03. 2022 - 10:29 - Recepty M.á.r.i.a
Hovädzia pečeň s karamelizovanou cibuľou, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Hovädzia pečeň s karamelizovanou cibuľou


reklama

Inšpirácia pre milovníkov pečene

Ingrediencie
500 gramov hovädzia pečeň
2 decilitre mlieko
3 polievkové lyžice olej
1 plátok maslo
  trocha mleté čierne korenie
Karamelizovaná cibuľa:
3 kusov cibuľa
2 polievkové lyžice olej
2 polievkové lyžice cukor
1 polievková lyžica balzamikový ocot tmavý
1⁄2 čajová lyžička soľ
  trocha mleté čierne korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pečeň odblaníme a nakrájame na plátky. Dáme do misky, zalejeme mliekom a necháme cez noc v chladničke. 

Potom mäso scedíme, osušíme a prudko opečieme na oleji, znížime teplotu a necháme podusiť za občasného obracania. Posypeme čiernym korením. Na záver pridáme na zjemnenie len plátok masla. Pečeň solíme až na tanieri, použila som čiernu soľ.

Cibuľu si nakrájame na tenké plátky, orestujeme na oleji, osolíme a necháme podusiť. Potom ich zasypeme cukrom a necháme, aby cukor skaramelizoval. Na záver pridáme balzamikový ocot a mleté čierne korenie.

Pečeň som podávala s tarhoňou. Tarhoňu opražím na oleji, zalejem horúcou vodou tak, aby bola voda asi 1 cm nad tarhoňou, osolím a nechám pomaly vrieť, občas premiešam. 

Keď tarhoňa začne mäknúť prikryjem hrniec pokrievkou, pod ktorú dám ešte papierový obrúsok, vypnem varič a nechám dôjsť. Nikdy ju nemám rozvarenú ani sa nelepí.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama