reklama

Hliva s kyslou smotanou a zemiakovo-tekvicové pyré

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 26. 11. 2020 - 14:48 - Recepty M.á.r.i.a
Hliva s kyslou smotanou a zemiakovo-tekvicové pyré, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Aj bez mäsa sa dajú pripraviť dobré obedy a hlavne rýchlo

Ingrediencie
300 gramov hliva ustricová
1 kus cibuľa
1 plátok slanina
2 strúčiky cesnak
1 čajová lyžička soľ
  rasca drvená
1 čajová lyžička údená červená paprika
150 gramov kyslá smotana
1 plátok maslo
3 kusov zemiak
1⁄2 kus tekvica
1 deciliter smotana na šľahanie
50 gramov maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Hlivu si očistím servítkom a natrhám na menšie kusy, slaninu, cibuľu nakrájam na malé kocky a spolu oražím. Pridám hlivu, osolím a chvíľu restujem aby pustila šťavu. Posypem parikou, drvenou rascou a zalejem len trochou vody aby boa hliva prikrytá. Dusím do mäkka. Do trochu šťavy vmiešam kyslú smotanu a vlejem do hlivy. Pridám maslo a spolu premiešam.

Tekvicu a zemiaky nakrájam na kocky a uvarím v troche osolenej vode do mäkka. Potom pridám zohriatu smotanu kde som rozpustika maslo a popučím so zemiakmi a tekvicou. Dochutím soľou.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama