
Aj bez mäsa sa dajú pripraviť dobré obedy a hlavne rýchlo
Ingrediencie
300 | gramov | hliva ustricová |
1 | kus | cibuľa |
1 | plátok | slanina |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | čajová lyžička | soľ |
rasca drvená | ||
1 | čajová lyžička | údená červená paprika |
150 | gramov | kyslá smotana |
1 | plátok | maslo |
3 | kusov | zemiak |
1⁄2 | kus | tekvica |
1 | deciliter | smotana na šľahanie |
50 | gramov | maslo |
Postup
Hlivu si očistím servítkom a natrhám na menšie kusy, slaninu, cibuľu nakrájam na malé kocky a spolu oražím. Pridám hlivu, osolím a chvíľu restujem aby pustila šťavu. Posypem parikou, drvenou rascou a zalejem len trochou vody aby boa hliva prikrytá. Dusím do mäkka. Do trochu šťavy vmiešam kyslú smotanu a vlejem do hlivy. Pridám maslo a spolu premiešam.
Tekvicu a zemiaky nakrájam na kocky a uvarím v troche osolenej vode do mäkka. Potom pridám zohriatu smotanu kde som rozpustika maslo a popučím so zemiakmi a tekvicou. Dochutím soľou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule