
Aj bez mäsa sa dajú pripraviť dobré obedy a hlavne rýchlo
Ingrediencie
300 | gramov | hliva ustricová |
1 | kus | cibuľa |
1 | plátok | slanina |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | čajová lyžička | soľ |
rasca drvená | ||
1 | čajová lyžička | údená červená paprika |
150 | gramov | kyslá smotana |
1 | plátok | maslo |
3 | kusov | zemiak |
1⁄2 | kus | tekvica |
1 | deciliter | smotana na šľahanie |
50 | gramov | maslo |
Postup
Hlivu si očistím servítkom a natrhám na menšie kusy, slaninu, cibuľu nakrájam na malé kocky a spolu oražím. Pridám hlivu, osolím a chvíľu restujem aby pustila šťavu. Posypem parikou, drvenou rascou a zalejem len trochou vody aby boa hliva prikrytá. Dusím do mäkka. Do trochu šťavy vmiešam kyslú smotanu a vlejem do hlivy. Pridám maslo a spolu premiešam.
Tekvicu a zemiaky nakrájam na kocky a uvarím v troche osolenej vode do mäkka. Potom pridám zohriatu smotanu kde som rozpustika maslo a popučím so zemiakmi a tekvicou. Dochutím soľou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.