Hliva s kyslou smotanou a zemiakovo-tekvicové pyré

Popis

Aj bez mäsa sa dajú pripraviť dobré obedy a hlavne rýchlo

Hliva s kyslou smotanou a zemiakovo-tekvicové pyré - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

300gramovhliva
1kuscibuľa
1plátokslanina
2strúčikycesnak
1čajová lyžičkasoľ, drvená rasca
1čajová lyžičkaúdená červená paprika
150gramovkyslá smotana
1plátokmasla
3kusyzemiak väčší
1⁄2kusmenšej tekvice
1decilitersmotana na šľahanie
50gramovmaslo

Inštrukcie

Hlivu si očistím servítkom a natrhám na menšie kusy, slaninu, cibuľu nakrájam na malé kocky a spolu oražím. Pridám hlivu, osolím a chvíľu restujem aby pustila šťavu. Posypem parikou, drvenou rascou a zalejem len trochou vody aby boa hliva prikrytá. Dusím do mäkka. Do trochu šťavy vmiešam kyslú smotanu a vlejem do hlivy. Pridám maslo a spolu premiešam.

Tekvicu a zemiaky nakrájam na kocky a uvarím v troche osolenej vode do mäkka. Potom pridám zohriatu smotanu kde som rozpustika maslo a popučím so zemiakmi a tekvicou. Dochutím soľou.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok