
Martuška 123 | Kuracie stehná v slaninke
Šťavnaté vykostené kuracie stehná obalené v chrumkavej slanine, pečené spolu s karamelizovanými jablkami a cibuľou. Chutný nedeľný obed, ktorý poteší celú rodinu.
750 | gramov | kuracie stehná |
200 | gramov | slanina |
2 | kusov | jablká |
2 | kusov | cibuľa |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
50 | gramov | maslo |
trocha | olej |
Vykostené kuracie stehna bez kože osolíme, okoreníme a zrolujeme. Obalíme plátkami slaniny a ukladáme na pekáč vymastený olejom.
Medzi mäso dáme jabĺčka a očistenú cibuľu nakrájané na tretiny, z jabĺčok jadierka vyrežeme.
Na mäso poukladáme tenučké plátky masla. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme na 200°C cca 1 hod.
Podávame so zemiakmi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty