
Dzeny | Kuracie karí
Skúšame doma nové recepty, namiesto segedínu bolo pikantné karí:) Indiu sme si doteraz len objednávali, povedali sme si, že to vyskúšame.
4 | kusov | kuracie stehná vykostené |
2 | polievkové lyžice | kokosový olej |
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | čili paprička |
1 | čajová lyžička | karí pasta zelená |
1 | polievková lyžica | kurkuma |
1 | polievková lyžica | karí |
50 | gramov | zázvor čerstvý |
400 | millilitrov | kokosové mlieko |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | mrkva |
1 | kus | paprika zelená |
Kuracie stehná očistíme a pokrájame na rezančeky. Cibuľu a zázvor očistíme nakrájame na drobné kúsky.
Na panvicu dáme 2 PL kokosového oleja, do rozpáleného oleja dáme 1 na drobno pokrájanú cibuľu, zázvor, krátko opražíme, pridáme 1 čajovú lyžičku karí pasty, pokojne môžete aj 2. Premiešame a jemne opražíme.
Pridáme kuracie mäso, popražíme, aby sa zatiahlo. Pridáme čili papričku, môžete pokrájanú, ja som dala celú. Pridáme karí korenie, kurkumu, pomiešame, pridáme deci vody a krátko podusíme. Potom mäso zalejeme kokosovým mliekom, posolíme. Necháme dusiť kým mäso nezmäkne.
Mali sme doma spor, či pridať aj zeleninu alebo nie, vyriešili sme to tak, že sme si na hotové karí dali čerstvú zeleninu, pokrájanú mrkvu a papriku. Bolo to fakt super, už nikdy to nebudem robiť inak.
Namiesto kuracích stehien môžete použiť kuracie prsia a môžete pridať aj zeleninu predtým ako dáte kokosové mlieko a normálne to udusíte s mäsom. Ako prílohu sme mali ryžu, ale ideál by bol indický chlieb naan.
Kto nemá rád pikantné, asi by mal vynechať čili papričku, aj z karí pasty je to mierne pikantné.
Vyzerá to super. Ja vždy pašujem zeleninu do takýchto jedál. Alebo varený cícer