
dasa_ | Obrátené kuracie rezne
Klasické jedlo pripravené z kuracieho mäsa. V sezóne sa dá pripraviť vlastná paradajková šťava, mimo sezóny použijeme konzervované paradajky.
1 | kilogram | kuracie rezne |
1 | hrnček | strúhanka |
4 | kusov | vajce |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1 | štipka | mleté korenie |
Omáčka I: | ||
1 | plechovka | sekané paradajky |
2 | polievkové lyžice | horčica |
2 | polievkové lyžice | maslo |
2 | polievkové lyžice | kečup |
Omáčka II: | ||
1 | kilogram | paradajky |
5 | strúčiky | cesnak |
1 | čajová lyžička | hnedý cukor |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | polievková lyžica | olej |
2 | polievkové lyžice | horčica |
1 | polievková lyžica | maslo |
voda | ||
bylinky |
Ak sa rozhodnete vyrábať omáčku od základu, potom nakrájajte asi 1 kg rajčín, ideálne rôzneho druhu do hlbšieho pekáča alebo hrnca. Pridajte neolúpané strúčiky cesnaku, bylinky, cukor, soľ, korenie a olej a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečte aspoň 30 minút. Prepasírujte, pridajte maslo, horčicu a podľa potreby trochu vody a ešte štipku cukru. Závisí to od kyslosti rajčín.
Ak budete používať konzervované paradajky, stačí spolu v hrnci zohriať paradajky z konzervy, horčicu, maslo, kečup a trochu vody. Ak chcete viac omáčky, odporúčam použiť dve konzervy.
Kuracie rezne nevyklepávam, iba krájam na tenšie plátky. Vy urobte tak, ako máte radi. Rezne posoľte, poprášte mletým čiernym korením. Obaľte v strúhanke a následne vo vajíčku.
V panvici na troche oleja krátko opečte postupne všetky rezne. Stačí naozaj iba nechať zatiahnuť vajíčko.
Opečené rezne ukladajte do hlbšieho pekáča. Keď sú všetky uložené, zalejte pripravenou omáčkou. Prikryte a vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 45 minút.

Jedlo podávame s ryžou alebo cestovinou a šalátom.
Dobrú chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty