Z tradičných jedál spojenie netradičné, tvarohové knedličky s dusenou kyslou kapustou. Skôr sme zvyknutí na tvarohové knedličky na sladko a kapustu so zemiakovými haluškami.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
Knedličky: | ||
250 | gramov | hrudkovitý tvaroh |
1 | kus | vajcia |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1⁄2 | štipka | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Kapusta: | ||
1 | kus | cibuľa |
50 | gramov | slanina |
2 | šálky | kyslá kapusta |
1 | polievková lyžica | masť |
Inštrukcie
Cibuľu očistím a nakrájam na tenké plátky, slaninu (použiť podľa chuti, sem sa hodí klasická údená) a spolu na mastu restujem.
Pridám kyslú kapustu (moc ju nežmýkam) a spolu dusím do mäkka. Ak je potrebné trochu podlejem vodou.
Na záver dochutím soľou a čerstvo mletým čiernym korením - záleží od slanosti kapusty a slaniny.
Medzi tým si dám vrieť vodu do hrnca na knedličky. Tvaroh popučím, pridám vajíčko dobre premiešam.
Potom zamiešam múku so soľou a sódou bb. Nechám odpočinúť kým nezovrie voda, potom do nej pridám 1 čl soli a dvoma pl tvorím väčšie halušky, ktoré nechám vyvariť vo vode asi 15 min.
Scedím, poukladám na tanier a bohato posypem dusenou kapustou. Ja som na vrch posypala cyperskou čiernou soľou.