reklama

Kelový prívarok s bravčovým mäsom na šťave

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 28. 06. 2021 - 10:47 - Recepty M.á.r.i.a
Kelový prívarok s bravčovým mäsom na šťave, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Kelový prívarok s bravčovým mäsom na šťave


reklama

Sľúbila som, že bude aj kelový prívarok tak recept ako ho robím ja ...

Ingrediencie
Kelový prívarok:
1 kus cibuľa
1 polievková lyžica bravčová masť
1⁄2 hlávka kel
1⁄2 čajová lyžička soľ
1⁄2 čajová lyžička rasca drvená
2 strúčiky cesnak
5 kusov zemiak
Bravčové na šťave:
1⁄2 kilogram bravčové plece
1 kus cibuľa
1⁄2 čajová lyžička rasca drvená
1⁄2 čajová lyžička červená paprika
1⁄2 čajová lyžička kurkuma
2 polievkové lyžice olej
1 plátok maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cibuľu nakrájam na drobno, restujem na masti do sklovita. Pridám nakrájaný kel na rezančeky, soľ a drvenú rascu, ja dávam aj štipku kurkumy. Spolu podusíme kým kel nezmäkne.

Zemiaky si očistím a nakrájam na štvrtiny, jeden zemiak si nechám na zahustenie a ridák ku kelu. Zalejem trochou vody a nechám dusiť kým nie sú zemiaky mäkké.

Potom si zvyšný zemiak nastrúham na jemno, pridám ku kelu a chvíľu povarím, na záver dochutím soľou, ml, čiernym korením a rozotretým cesnakom.

Bravčové mäso nakrájam na kocky, cibuľu na jemno, orestujem ju na oleji. Pridám rascu a kurkumu a nechám rozvoňať, dám mäso a restujem aby sa zatiahlo, posypem červenou paprikou a zalejem trochou vody.

Dusím do mäkka, na záver podľa chuti osolím, okorením, trochu chilli a pridám plátok masla na zjemnenie.

Do hlbokého taniera naberiem kel aj so zemiakmi, na vrch dám dusené mäso aj so šťavou. Kto chce dá krajec chleba do ruky a  dobrú chuť!

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama