
M.á.r.i.a | Krkovička v jablkovej omáčke a šúľance
Keď jablká nemusia byť len pri pečení, re tých čo majú radi kombináciu mäsa s ovocím.
Ingrediencie
4 | plátky | bravčová krkovička |
1 | polievková lyžica | bravčová masť |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
trocha | mleté čierne korenie | |
1 | zväzok | bylinky |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | deciliter | biele víno |
100 | gramov | oravská slanina |
2 | kusov | jablko |
1 | kus | cibuľa |
180 | millilitrov | smotana |
3 | štipky | soľ |
mleté čierne korenie | ||
1 | polievková lyžica | olej |
šúľance | ||
400 | gramov | zemiak |
100 | gramov | detská krupica |
150 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | žĺtok |
2 | štipky | soľ |
1 | plátok | maslo |
Postup
Mäso zľahka naklepeme, osolíme, pokoreníme. Prudko opečieme na masti z obidvoch strán. Dáme do zapekacej misky, pridáme strúčiky cesnaku, bylinky (rozmarín, šalvia, tymian), výpek z mäsa a víno. Dáme piecť do rúry.
Cibuľu a slaninu nakrájame na drobno o orestujeme na oleji, pridáme na kocky očistené, nakrájané jablká. Trochu osolíme, posypeme korením a restujeme kým jablká nepustia šťavu. Potom zalejeme smotanou, necháme prevrieť. Po 30 min. pečenia mäsa vlejeme omáčku na mäso a necháme v rúre ešte 10 - 15 min.
Uvarené zemiaky nastrúhame na jemno a ešte teplé zasypeme krupicou. Necháme vychladnúť. Potom pridáme štipku soli, žĺtok a polohrubú múku. Vypracujeme cesto a robíme šúľance asi 8 - 10 cm dlhé, vyvaríme v osolenej vode, vyberieme a dáme opiecť na rozpustené maslo.
Výborná kombinácia chutí mäsa na kyselkavej šťave a šúľancov s jablkami.

M.á.r.i.a
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.