reklama

Krkovička v jablkovej omáčke a šúľance

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 24. 10. 2021 - 15:05 - Recepty M.á.r.i.a
Krkovička v jablkovej omáčke a šúľance, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Krkovička v jablkovej omáčke a šúľance


reklama

Keď jablká nemusia byť len pri pečení, re tých čo majú radi kombináciu mäsa s ovocím.

Ingrediencie
4 plátky bravčová krkovička
1 polievková lyžica bravčová masť
1⁄2 čajová lyžička soľ
  trocha mleté čierne korenie
1 zväzok bylinky
3 strúčiky cesnak
1 deciliter biele víno
100 gramov oravská slanina
2 kusov jablko
1 kus cibuľa
180 millilitrov smotana
3 štipky soľ
  mleté čierne korenie
1 polievková lyžica olej
  šúľance
400 gramov zemiak
100 gramov detská krupica
150 gramov polohrubá múka
1 kus žĺtok
2 štipky soľ
1 plátok maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mäso zľahka naklepeme, osolíme, pokoreníme. Prudko opečieme na masti z obidvoch strán. Dáme do zapekacej misky, pridáme strúčiky cesnaku, bylinky (rozmarín, šalvia, tymian), výpek z mäsa a víno. Dáme piecť do rúry.

Cibuľu a slaninu nakrájame na drobno o orestujeme na oleji, pridáme na kocky očistené, nakrájané jablká. Trochu osolíme, posypeme korením a restujeme kým jablká nepustia šťavu. Potom zalejeme smotanou, necháme prevrieť. Po 30 min. pečenia mäsa vlejeme omáčku na mäso a necháme v rúre ešte 10 - 15 min.

Uvarené zemiaky nastrúhame na jemno a ešte teplé zasypeme krupicou. Necháme vychladnúť. Potom pridáme štipku soli, žĺtok a polohrubú múku. Vypracujeme cesto a robíme šúľance asi 8 - 10 cm dlhé, vyvaríme v osolenej vode, vyberieme a dáme opiecť na rozpustené maslo.

Doplňujúce poznámky

Výborná kombinácia chutí mäsa na kyselkavej šťave a šúľancov s jablkami.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama