
M.á.r.i.a
Chuťovka k vínu, k pivu ale aj ako darček napr. na "Mikuláša"
Ingrediencie
2 | kusov | syr Encián |
1 | balík | mini mozzarella |
1 | kus | cibuľa biela |
4 | strúčiky | cesnak |
300 | millilitrov | slnečnicový olej |
2 | polievkové lyžice | biely ocot 8% |
1 | polievková lyžica | trstinový cukor |
2 | kusov | bobkový list |
5 | kusov | celé čierne korenie |
5 | kusov | nové celé korenie |
1 | štipka | chilli lupienky |
1 | polievková lyžica | provensálske korenie |
Postup
Najprv si pomaly zohrejem olej, ocot, cukor, korenie, bobkový list, chilli (nezmie zovrieť), dobre zamiešam aby sa rozpustil cukor, podľa chuti pridajte soľ ale nemusí byť. Syr sa dá osoliť aj pri konzumácii.
Encián nakrájam na kocky, môžu byť trojuholníčky podľa toho aké mate poháriky. Reznou stranou obalím v provensálskom korení.
Očistenú cibuľu nakrájam a osminky, strúčiky cesnaku na polovicu. Do pohárikov na spodok dám osminku cibule a cesnak, naukladám striedavo encián a guličku mozzarelly. Medzi to dám ešte strúčik cesnaku a osminku cibule.
Zalejem precedeným olejom, ja som na vrch dala eštena jemno nastrhanú červen cibuľu, mrkvu a zelen časť póru. Poháriky zavriem a nechám v chladničke aspoň 4-5 dní a môžeme si pochutnať.
Ak dáte do včších zavaracích pohárov nemusí sa olej cediť, vložiť aj bobkový list dnu je dobré a pridať sa môže chilli paprička kto má rád pikantné. Olej sa dá spotrebovať do šalátov.

M.á.r.i.a
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.