
M.á.r.i.a
Chuťovka k vínu, k pivu ale aj ako darček napr. na "Mikuláša"
Ingrediencie
2 | kusov | syr Encián |
1 | balík | mini mozzarella |
1 | kus | cibuľa biela |
4 | strúčiky | cesnak |
300 | millilitrov | slnečnicový olej |
2 | polievkové lyžice | biely ocot 8% |
1 | polievková lyžica | trstinový cukor |
2 | kusov | bobkový list |
5 | kusov | celé čierne korenie |
5 | kusov | nové celé korenie |
1 | štipka | chilli lupienky |
1 | polievková lyžica | provensálske korenie |
Postup
Najprv si pomaly zohrejem olej, ocot, cukor, korenie, bobkový list, chilli (nezmie zovrieť), dobre zamiešam aby sa rozpustil cukor, podľa chuti pridajte soľ ale nemusí byť. Syr sa dá osoliť aj pri konzumácii.
Encián nakrájam na kocky, môžu byť trojuholníčky podľa toho aké mate poháriky. Reznou stranou obalím v provensálskom korení.
Očistenú cibuľu nakrájam a osminky, strúčiky cesnaku na polovicu. Do pohárikov na spodok dám osminku cibule a cesnak, naukladám striedavo encián a guličku mozzarelly. Medzi to dám ešte strúčik cesnaku a osminku cibule.
Zalejem precedeným olejom, ja som na vrch dala eštena jemno nastrhanú červen cibuľu, mrkvu a zelen časť póru. Poháriky zavriem a nechám v chladničke aspoň 4-5 dní a môžeme si pochutnať.
Ak dáte do včších zavaracích pohárov nemusí sa olej cediť, vložiť aj bobkový list dnu je dobré a pridať sa môže chilli paprička kto má rád pikantné. Olej sa dá spotrebovať do šalátov.

M.á.r.i.a
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.