
Oľga Birošová | Jemný jablkový koláč bez miesenia
Určite skúste upiecť tento jednoduchý jablkový koláč.
Cesto: | ||
3 | kusov | vajce |
12 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
12 | polievkové lyžice | hladká múka |
13 | polievkové lyžice | olej |
12 | polievkové lyžice | mlieko |
1 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
800 | gramov | jablko |
1 | balík | škoricový cukor |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
práškový cukor |
Pripravíme si suroviny na cesto, plnku viď nižšie, foto. Jablká ošúpeme nastrúhame na strúhadle posypeme škoricovým, kryštálovým cukrom, premiešame. Ochutené jablká dáme na panvicu krátko podusíme 4-5 minút. Udusené necháme vychladnúť.
Vajíčka, cukor vyšľaháme do penista postupne striedavo pridáme vlažné mlieko, olej. Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva vmiešame do cesta.
Plech 25x30 cm vymastíme maslom vysypeme múkou. Polovicu cesta vylejeme na pripravený plech. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 10 minút.
Následne predpečené cesto vyberieme z rúry rozložíme jablkovú plnku, zalejeme zvyškom cesta. Pečieme ďalších 20 minút do zlatista.
Po upečení necháme vychladnúť pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty