reklama

Barozzi torta

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 15. 03. 2022 - 15:04 - Recepty M.á.r.i.a
Barozzi torta, Koláče, recept, M.á.r.i.a

reklama

Nadýchaný čokoládový koláč s vôňou arašidov a kávy a chuťou rumu, je to tzv. taliansky brownie vhodný ku šálke kávičky.

Ingrediencie
5 kusov vajce
180 gramov cukor krupica
300 gramov čokoláda 70%
100 gramov maslo
120 gramov arašidy
1 čajová lyžička zrnková káva
60 millilitrov rum
4 čajové lyžičky nescafe
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Čokoládu si rozpustím s maslom nad parou a nechám vychladnúť. Arašidy (nesolené) pomeliem na jemno.

Žĺtka s cukrom vyšľahám do peny, pridám zrnkovú kávu, pomleté arašidy a rum, v ktorom som rozpustila nescafe. Potom pridám rozpustenú čokoládu, premiešam.

Bielka vyšľahať so štipkou soli na pevný sneh a zľahka vmiešať do čokoládovej zmesi.

Naliať do tortovej formy (24 cm) alebo na malý pekáčik ( 20x30 cm) a dať piecť do vyhriatej rúry na 180°, pečieme približne 30 min.

Po vychladnutí môžeme poliať čokoládou, ja som potrela vyšľahanou šľahačkou - 100 ml šľahačky+ 3 pl mascarpone a posypala sekanými orechmi. Koláčik môže ostať aj len tak.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama