
Nadýchaný čokoládový koláč s vôňou arašidov a kávy a chuťou rumu, je to tzv. taliansky brownie vhodný ku šálke kávičky.
5 | kusov | vajce |
180 | gramov | cukor krupica |
300 | gramov | čokoláda 70% |
100 | gramov | maslo |
120 | gramov | arašidy |
1 | čajová lyžička | zrnková káva |
60 | millilitrov | rum |
4 | čajové lyžičky | nescafe |
Čokoládu si rozpustím s maslom nad parou a nechám vychladnúť. Arašidy (nesolené) pomeliem na jemno.
Žĺtka s cukrom vyšľahám do peny, pridám zrnkovú kávu, pomleté arašidy a rum, v ktorom som rozpustila nescafe. Potom pridám rozpustenú čokoládu, premiešam.
Bielka vyšľahať so štipkou soli na pevný sneh a zľahka vmiešať do čokoládovej zmesi.
Naliať do tortovej formy (24 cm) alebo na malý pekáčik ( 20x30 cm) a dať piecť do vyhriatej rúry na 180°, pečieme približne 30 min.
Po vychladnutí môžeme poliať čokoládou, ja som potrela vyšľahanou šľahačkou - 100 ml šľahačky+ 3 pl mascarpone a posypala sekanými orechmi. Koláčik môže ostať aj len tak.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...