reklama

Hruškový koláč s kúskami čokolády

Pridal/a melisa dňa 03. 11. 2022 - 15:38 - Recepty melisa
Hruškový koláč s kúskami čokolády, Koláče, recept, melisa

reklama

Voňavý hruškový koláčik vhodný ku kávičke na nedeľné popoludnie:))

Ingrediencie
4 kusov hrušky
1 kus citrón
130 gramov maslo
100 gramov kryštálový cukor
1⁄2 čajová lyžička mletá škorica
3 kusov vajce
120 gramov polohrubá múka
100 gramov mandle mleté
2 čajové lyžičky prášok do pečiva s vínnym kameňom
100 gramov čokoláda
4 polievkové lyžice marhuľový džem
  trocha čokoládová poleva tmavá
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Hrušky ošúpeme, jadrovník vyberieme, prekrojí,me na polovicu, citrónovú kôru nastrúhame a odložíme do cesta, hrušky po dĺžke nakrojíme a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Čokoládu nasekáme na menšie kúsky.

Cesto: bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Zmäknuté maslo a cukor vyšľaháme mixérom do peny,  zašľaháme žĺtky a primiešame citrónovú kôru a mletú škoricu.

Múku, mleté mandle, prášok do pečiva zmiešame a postupne zamiešame do maslovej hmoty. Jemne vmiešame sneh z bielkov a nasekanú čokoládu.

Spodok tortovej formy, priemer 26 cm vyložíme papierom na pečenie. Rozotrieme rovnomerne cesto, na povrch rozložíme v rovnakej vzdialenosti pripravené hrušky, jemne zatlačíme do cesta.

Povrch posypeme trstinovým cukrom alebo bielym. Pečieme pri teplote 180°C cca 40 minút. Alebo podľa potreby. Skúšku pečenia urobíme špajdľou.

Marhuľový džem ohrejeme a horúcim potrieme upečený koláč. Po vychladnutí ozdobíme čokoládovou polevou.

Koláčik necháme postáť, aby sa chute spojili, pokrájame a podávame.

Dobrú chuť!

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama